Joukkovelkakirjat ralli, osakkeet ajautuvat Kiinan kasvun hiipuessa

MONEY (1)

Aasian osakemarkkinat kamppailivat suunnasta tiistaina, kun Pekingin ponnistelut osakkeiden tukemiseksi heikkenivät, kun taas joukkovelkakirjat vahvistuivat ja dollari laski ennen myöhemmin tällä viikolla julkaistavia Yhdysvaltain työvoima- ja tuotantotietoja.

Kasvavien odotusten keskellä, että nämä datapisteet voisivat tulla pehmeästi, Yhdysvaltain valtiovarainministeriö jatkoi yli yön nousua, mikä pudotti kahden vuoden tuottoa 6,5 ​​peruspistettä (bps) 4,9855 prosenttiin ja 10 vuoden tuottoa kolme peruspistettä 4,1843 prosenttiin.

Tämä aiheutti lievää painetta dollariin, joka on pudonnut alle 200 päivän liukuvan keskiarvon 1,0833 dollariin per euro ja oli hieman alempi muilla suurilla pörssillä alkuvaiheessa.

Jeni pysyi poikkeavana ja alle maanantain 10 kuukauden alimmalle tasolle, mikä saa kauppiaat näkemään interventioriskin. Jeni osti viimeksi 146,34 dollaria kohti.

MSCI:n laajin Aasian ja Tyynenmeren osakkeiden indeksi Japanin ulkopuolella nousi 0,4 %, samoin japanilainen Nikkei.

”Voiman avauksen jälkeen Hongkong ja Kiina luopuivat suurimmasta osasta voittojaan eilen, ja hyödykkeitä ei rakastettu”, sanoi Perthin Argonaut Securitiesin jälleenmyyjä Damian Rooney, koska osakekaupan tullien leikkaaminen ei juurikaan edistä taloutta.

Kiina ilmoitti viikonloppuna puolittavansa osakekaupan leimaveroja ja hyväksyi perjantaina joitain suuntaviivoja edullisista asunnoista.

Hongkongin Hang Seng sulki alle 1 %:n nousussa maanantaina ja oli 1 % vahvempi alkukaupassa tiistaina. Manner-Blue chipit pysyivät ennallaan, ja kuukaudesta on tulossa ennätys ulkomaan ulosvirtojen osalta Manner-Euroopan osakemarkkinoilta.

Jopa maanantaina, kun markkinat elpyivät, ulkomaiset sijoittajat purkivat nettomääräisesti 1,1 miljardia dollaria kiinalaisia ​​osakkeita ja ovat olleet nettomyyjiä 15:ssä edellisestä 16:sta istunnosta – pitäen yllä painetta juaniin.

Juan pysyi 7,2876:ssa dollaria kohden.

Kiinteistösektorin pelot korostavat, että velkaantuneen kehittäjän China Evergranden osakkeet, jotka putosivat lähes 80 %, kun ne palasivat keskeytyksestä maanantaina, laskivat vielä 6 % tiistaina.

”Perusongelma näyttää olevan kiinteistösektorin sopeutuminen ja sen leviäminen muuhun talouteen”, Japanin keskuspankin pääjohtaja Kazuo Ueda sanoi Jackson Hole -symposiumissa.

Otsikon liikkeiden alla yksittäiset osakkeet tarjosivat valoisampia kohtia.

Yön yli -osakkeet 3M-ryhmittymässä hyppäsivät 5 % sen jälkeen, kun yhtiön lupaus maksaa 6 miljardia dollaria korvatulppia koskevan oikeudenkäynnin ratkaisemiseksi oli pienempi kuin joidenkin analyytikkoarvioiden noin 10 miljardin dollarin vastuut. Goldman Sachsin osakkeet nousivat sen jälkeen, kun se teki kaupan osan varallisuusliiketoiminnastaan.

Tiistaina Uuden-Seelannin Tourism Holdingsin, maailman suurimman asuntoautovuokraamon, osakkeet nousivat 13 % sen jälkeen, kun yhtiö raportoi ennätystuloksesta.

Valuuttamarkkinoilla punta sekä Australian ja Uuden-Seelannin dollari nousivat hieman, punnan kurssi nousi 0,2 % 1,2625 dollariin ja Aussie samalla marginaalilla 0,6442 dollariin.

Raaka-aineissa Brent-raakaöljyn futuurit putosivat 0,2 % 84,27 dollariin tynnyriltä. Tiistaina USA:n avoimia työpaikkoja koskevat luvut ovat perjantain laajempia työmarkkinatietoja ja ISM:n valmistustutkimusta edellä.

”Työmarkkinoiden odotetaan hieman hidastuvan ja inflaatiopulssin jäähtyvän”, sanoi Ryan Felsman, Commonwealth Bank of Australian vanhempi ekonomisti Sydneyssä.

Samankaltaiset artikkelit