Intia käyttää diplomaattisia kanavia varmistaakseen kansalaisten vapauttamisen takavarikoidulta alukselta – Puolustusuutiset

India's proactive stance underscores its commitment to safeguarding the interests and welfare of its citizens abroad. (Image: X)

Intia on ryhtynyt toimiin sen jälkeen, kun raportit ovat saaneet Iranin komentajan rahtilaivaa MSC Aries, jossa on 17 intialaista. Intian hallitus on aloittanut nopeasti yhteydenpidon Iranin viranomaisten kanssa sekä Teheranissa että Delhissä diplomaattisia kanavia pitkin.

Lähteiden mukaan ”ensisijainen tavoite on taata intialaisten miehistön jäsenten turvallisuus, hyvinvointi ja nopea vapauttaminen.”

”Tilanne on herättänyt huolta miehistön turvallisuudesta ja aluksen turvallisuudesta kovenevien jännitteiden keskellä. Intian kansalaisten joutuessa geopoliittisen myllerryksen keskelle diplomaattiset ponnistelut ovat tehostuneet kriisin ratkaisemiseksi nopeasti ja rauhanomaisesti”, lisäsivät yllä lainatut lähteet.

Iranin Islamic Revolution Guards Corpsin (IRGC) laivastojoukot ovat takavarikoineet Israelin hallintoon liittyvän rahtilaivan. (Kuva: X)

Intian ennakoiva asenne korostaa sen sitoutumista kansalaistensa etujen ja hyvinvoinnin turvaamiseen ulkomailla. Hallitus on vakuuttanut jumissa jääneiden miehistön jäsenten perheille, että kaikki tarvittavat toimenpiteet toteutetaan heidän turvallisen paluunsa varmistamiseksi.

Diplomaattisen vuoropuhelun jatkuessa kansainvälinen yhteisö pysyy valppaana ja toivoo nopeaa ja sovinnollista ratkaisua kriisiin. Sillä välin Intian viranomaiset jatkavat sinnikkäästi pyrkimyksiään saada tilanne hallintaan ja varmistaa kansalaistensa vapauttaminen takavarikoidusta aluksesta.

Iranin Islamic Revolution Guards Corpsin (IRGC) laivastojoukot ovat takavarikoineet Israelin hallintoon liittyvän rahtilaivan, ja laivasto on pidättänyt aluksen Persianlahden alueella aiemmin lauantaina.

Joidenkin julkisten raporttien mukaan pidätetty alus, nimeltään ”MSC Aries”, liikennöi Portugalin lipun alla ja on yhteydessä Lontoossa toimivaan Zodiac Maritime -yritykseen, jonka omistaa israelilainen miljardööri Eyal Ofer.

Samankaltaiset artikkelit