Polttoaineen hinnanalennukset voivat olla maltillisia, vaikutus OMC-marginaaliin minimaalinen – Commodities News

Fuel price, oil price, petrol price, commodities news, oil news

Kolmen valtion omistaman öljyn markkinointiyhtiön osakkeet laskivat jopa 4 % perjantaina sen jälkeen, kun raporttien mukaan bensiinin ja dieselin vähittäismyyntihinnat todennäköisesti laskevat ennen ensi vuonna pidettäviä parlamenttivaaleja. Analyytikot uskovat kuitenkin, että hinnanalennukset eivät ole tarpeeksi jyrkkiä vaikuttamaan vakavasti näiden yritysten kannattavuuteen, sillä niiden tulos on ollut vahva kahden viimeisen neljänneksen aikana.

”Tällä hetkellä OMC:n dieselin ja bensiinin bruttomarkkinointimarginaalit ovat korkeat, vastaavasti 6 ja 11 rupiaa litralta, mikä on paljon korkeampi kuin normitaso 3 ja 4 rupiaa litraa kohti, joten vähittäiskaupassa vähennetään 4-6 rupiaa litraa kohti. taso toisi niiden marginaalit olennaisesti lähemmäksi normaaleja tasoja ilman, että niiden kannattavuus heikkenee”, sanoi Madhavi Arora, Emkay Globalin johtava ekonomisti.

Aiemmin talouslehti kertoi, että polttoaineiden hintoja, jotka on vapautettu, voidaan laskea 4-6 ruplaa litralta, ja käsiteltävänä olevassa ehdotuksessa hallitus ja avoimet koordinointimenetelmät kantavat saman taakan.

Olettaen, että hinnat laskevat mainitulla alueella, OMC:iden markkinointimarginaalit ovat 2,6 rupiaa/litra dieselille ja 5 rupiaa/litra bensiinille, Emkay Globalin tekemät laskelmat osoittavat. Molempien autopolttoaineiden normalisoitu bruttomarkkinointimarginaali on 3 rupiaa litralta. Tämä todennäköisesti laskee bensiinin hintaa 6,2 % ja dieselin 4,4 %.

”Vaikka julkisen talouden tulot ovat olleet vahvat tässä verotuksessa hyvän verokehityksen ja korkeampien osinkojen vuoksi, heikot myyntitulot ja todennäköinen tulomenojen lipsahdus eivät todellakaan anna hallitukselle tilaa ottaa vastaan ​​paljon lisätaakkaa polttoaineen valmisteveron alentamisesta 24. vuosineljänneksellä. ”, Arora sanoi. ”Siksi todennäköiset polttoaineen valmisteveron alennukset jäävät alle 4-6 rupiaa litralta.”

Jos leikkaukset ovat kuitenkin 8–10 rupiaa litralta, se saattaa vaikuttaa avoimen koordinointimenetelmän marginaaleihin.

”Jos näin tapahtuu (leikkaukset 10 rupiaa litralta), tämä syöisi jopa avoimen koordinointimenetelmän normatiiviset marginaalit, ellei hallitus jakaisi taakkaa”, Arora sanoi. ”Huomaamme, että jokainen rupla litraa kohti maksaa valtiolle tällä hetkellä 155-160 miljardia rupiaa vuositasolla.”

Lisäksi toimenpide voi olla vastoin hallituksen tavoitetta, jos raakaöljyn hinnat alkavat jälleen nousta. Analyytikot näkevät raakaöljyn hintojen pysyvän ”kovina” vuonna 2024, mikä voi jälleen asettaa paineita avoimen koordinointimenetelmän markkinointimarginaaliin.

”Raakaöljyn hintojen odotetaan pysyvän kovana uuden vuoden aikana, koska tuottajat pyrkivät saavuttamaan voittoja levottomuuksien ja toimitusrajoitusten tukemana”, sanoi Deepak Mahurkar, PwC Intian öljy- ja kaasualan johtaja.

”Vaikka tällaiset kaoottiset tapahtumat (äkilliset geopoliittiset jännitteet) eivät esiinny seuraavien 12 kuukauden aikana, volatiliteetti pysyy korkeana, koska useimmat energiamarkkinat eivät ole vielä kyenneet sopeutumaan aikaisempiin kysynnän ja tarjonnan perustekijöiden heilahteluihin löytääkseen uuden normaalin.” S&P Global Commodity Insightsin Energy Pathwaysin johtaja Dan Klein kertoi.

Tilivuoden kahdella ensimmäisellä neljänneksellä OMC:t ovat pystyneet tekemään terveitä voittoja verrattuna edellisen tilikauden ensimmäiseen puoliskoon pääasiassa parantuneiden markkinointimarginaalien ansiosta.

Hallitus on pitänyt autopolttoaineiden hinnat ennallaan huhtikuusta 2022 lähtien. Tällä hetkellä bensiinillä on 20,6 prosentin valmistevero ja dieselillä 17,6 prosentin valmistevero.

HPCL:n osakkeet laskivat perjantaina noin klo 9.20 yli 4,6 %, BPCL:n osake laski yli 3 % ja IOCL:n osake yli 3 %.

Samankaltaiset artikkelit