RBI:n korkopäätös, globaalit trendit, tulos sanelevat osakemarkkinoita: Analyytikot – Markkinauutiset

stock market (2)

Osakemarkkinoita ohjaavat suurten indeksiyhtiöiden neljännesvuosittaiset tulokset, globaalit trendit ja RBI:n tämän viikon korkopäätös sen jälkeen, kun on saatu uutisia budjettiehdotuksista ja Yhdysvaltain liittovaltion politiikan tuloksista, sanovat analyytikot.

Myös ulkomaisten sijoittajien kaupankäynti ja Brent-öljyn globaalin vertailuindeksin liikkeet ohjaisivat osaketrendejä.

”Kotimaan tasolla MPC:n (Moetary Policy Committee) kokous on suunniteltu 6.-8. helmikuuta. Kolmannen vuosineljänneksen tuloskausi pysyy edelleen painopisteenä. Bharti Airtel, Power Grid, Nestle, Lupine ja Tata Power julkistavat tuloksensa tällä viikolla”, sanoi Pravesh Gour, vanhempi tekninen analyytikko, Swastika Investmart Ltd.

Markkinatoimijat seuraavat rupian kehitystä suhteessa dollariin ja raakaöljyn hintaa, Gour sanoi.

Myös ulkomaisten institutionaalisten sijoittajien (FII) ja kotimaisten institutionaalisten sijoittajien (DII) sijoituksia seurataan, hän lisäsi.

”Kun Yhdysvaltain keskuspankki ja väliaikainen budjetti on nyt takana, kaikki katseet kohdistuvat RBI:n tämän viikon politiikkakokoukseen”, Motilal Oswal Financial Services Ltd:n vähittäismyyntitutkimuksen johtaja Siddhartha Khemka sanoi.

Viime viikolla BSE-indeksi nousi 1 384,96 pistettä eli 1,95 prosenttia ja Nifty 501,2 pistettä eli 2,34 prosenttia. Perjantaina Nifty saavutti käyttöiän huippunsa 22 126,80.

Markkinoiden painopiste on meneillään olevaan Q3 FY24 tuloskauteen, ja monet yritykset, kuten Ashok Leyland, Bharti Airtel, Apollo Tyres, Nestle, Grasim, LIC, julkistavat tuloksensa lähipäivinä, sanoi Arvinder Singh Nanda, Master, Senior Vice President, Master Pääomapalvelut Oy.

”Markkinat reagoivat merkittäviin kotimaisiin ja globaaleihin taloustietoihin, raakaöljyvarastoihin, FII/DII-sijoitusten malliin ja rupian liikkeeseen dollaria vastaan. Talousluvut vaikuttavat markkinoihin, kuten S&P:n globaalien palveluiden PMI-indeksi sellaisissa maissa kuin Intia, Iso-Britannia, Yhdysvallat, ensimmäiset työttömyyskorvaukset, Kiinan inflaatioluvut ja Intian korkopäätös”, Nanda lisäsi.

Sävy oli positiivinen suurimman osan viime viikosta suotuisten maailmanlaajuisten vihjeiden ja valikoitujen raskaiden sarjan ostamisen keskellä.

”Odotamme volatiliteetin pysyvän korkealla myös tällä viikolla, ja painopiste on tuloksessa ja RBI:n tapaamisessa. Maailmanlaajuisesti USA:n markkinoiden tasainen nousutrendi suosii jatkossakin sonnia”, sanoi Ajit Mishra, Religare Broking Ltd:n teknisen tutkimuksen johtaja.

Samankaltaiset artikkelit