Aditya Birla Capital nousi 6 prosenttia sulautumisilmoituksen jälkeen – Market News

Aditya Birla Capital, Aditya Birla Capital news, Aditya Birla Capital shares, market, market news

Aditya Birla Capitalin osakkeet nousivat lähes 6 % päivän sisällä sen jälkeen, kun yhtiö ilmoitti, että yhtiö sulauttaa tytäryhtiö Aditya Birla Financen itseensä. Osake nousi 2,23 % 183,65 rupiaan BSE:ssä. Kansallisessa pörssissä osakkeet nousivat 1,97 %.

Aditya Birla Capital on Aditya Birla -konsernin rahoituspalveluliiketoiminnan holdingyhtiö ja omistaa erilaisia ​​toimintakokonaisuuksia.

Sulautuminen, jonka odotetaan kestävän 12 kuukautta, tekee Aditya Birla Financesta ensimmäisen ylemmän tason NBFC:n joukossa, joka asettaa selkeän polun Reserve Bank of India:n (RBI) mittakaavaperusteisten säännösten noudattamiseen. Säännöt edellyttävät Aditya Birla Financen pakollista listaamista syyskuuhun 2025 mennessä.

Yhdistymisellä yhtiö pyrkii rationalisoimaan konsernirakennetta vähentämällä juridisten henkilöiden määrää, saavuttamaan optimaalisen ja tehokkaan pääoman käytön, tehostamaan toimintaa ja johtamista sekä konsolidoimaan liiketoimintaa.

”Uskomme, että järjestelmä tarjoaisi tärkeitä myönteisiä puolia, kuten yksinkertaistetun toiminnan, Holdcon alennuksen poistamisen, koska ABFL:lle annettiin velvollisuus listautua syyskuuhun 2025 mennessä NBFC-UL:n ohjeiden mukaisesti, ja ABFL:n erillisten listautumiskustannusten puuttuminen”, JM Financial sanoi. raportti.

Fuusio auttaa kasvattamaan pääoma-riskipainotettua omaisuussuhdetta 150 peruspisteellä. Analyytikot sanovat, että tämä lykkää yhtiön mahdollista tarvetta kerätä kasvupääomaa.

Järjestelmän tullessa voimaan Aditya Birla Capitalin osakesijoitus Aditya Birla Financeen peruuntuu. Aditya Birla Capitalin omistuksessa, johdossa tai määräysvallassa ei tapahdu muutoksia.

Aditya Birla Financen sulautuminen ei-toimivaan holdingyhtiöön, sen lisäksi, että se on listattu toimintayksikkö, voi pienentää holdingyhtiön alennusta Aditya Birla Capitalin osakkeista, Morgan Stanley sanoi.

”Yhdistymisellä pitäisi olla positiivinen vaikutus osakkeenomistajille holdingyhtiön alennusten maltillistumisen ja vakavaraisuuden nousun vuoksi. Yhdistyminen auttaa parantamaan taloudellista vakautta ja toiminnan tehokkuutta, BofA sanoi raportissa.

Aditya Birla Capitalin on noudatettava 50 prosentin ylärajaa ei-pankkien rahoitusyhtiöiden omistusosuudelle vakuutusyhtiöissä ja leikattava osuuttaan Aditya Birla Sun Life Insurancesta. Tällä hetkellä yhtiö omistaa 51 % henkivakuutusyhtiöstä.

”Holdingyhtiöalennuksen poistaminen on nostanut osien summaarvoa 12 %”, sanoo Jefferies.

Jotkut analyytikot odottavat RBI:n hyväksyntää fuusiolle tarkistaakseen arvionsa Aditya Birla Capitalista.

Samankaltaiset artikkelit