Porrastele sijoituksesi kultaan: hanki Gold ETF:t tai osta valtion kultalainoja jälkimarkkinoilta

gold etf, etf, gold prices, sovereign gold bonds, gold investment

Kun kullan hinta on noussut uuteen huippuun torstaina 65 650 rupiaa kohti 10 grammaa kohti, yksityishenkilöiden tulisi porrastaa investointeja metalliin keskimääräisten ostokustannusten alentamiseksi. Heidän tulisi tarkastella kultapörssissä noteerattuja rahastoja (ETF) tai harkita valtion kultalainojen (SGB) ostamista jälkimarkkinoilta, jos niitä on saatavilla alennettuun hintaan.

Kullan hinta on noussut vastauksena viimeaikaisiin Yhdysvaltain taloustietoihin, mikä osoittaa, että inflaatio etenee edelleen kohti 2 prosentin tavoitetta ja talous on hidastumassa. Tämä ajaa markkinoiden odotuksia Fedin koronleikkauksesta aikaisemmin.

Kullan kotimainen hinta on noussut 15 prosenttia viimeisen vuoden aikana. Kahden viime vuoden aikana hinnat ovat nousseet 25 % ja kolmen vuoden aikana 45 %. Pidemmän viiden vuoden aikana metallin hinta kotimarkkinoilla on kaksinkertaistunut. Kultaan sijoittaminen toimii suojana inflaatiota vastaan ​​ja myös eristeenä kaikilta maailmanlaajuisilta poliittisilta tai taloudellisilta epävarmuustekijöiltä.

Metalliin sijoittaminen on pitkään testattu salkun hajautaja ja ihanteellinen arvon säilytys pitkällä aikavälillä. Ghazal Jain, rahastonhoitaja, Alternative Investments, Quantum AMC, sanoo, että kun otetaan huomioon kullan hintojen nykyinen epävakaus, sijoittajien tulisi tarkastella metallia strategisesti ja harkita sitä salkun hajauttajana. ”10-15 %:n allokoinnin säilyttäminen salkussa auttaa selviytymään markkinoiden ylä- ja alamäistä”, hän sanoo ja lisää, että hintojen vaihtelua voidaan odottaa lähitulevaisuudessa, kunnes Yhdysvaltain talouskehityksestä ja Fedistä selviää. käytäntö.

Kultaiset ETF:t

Sijoittajien tulisi etsiä sijoitusta varten kultapörssissä noteerattuja rahastoja (ETF), joissa on alhainen seurantavirhe. Ne ovat avoimia sijoitusrahastoja, joiden taustalla on 24 karaatin fyysinen kulta, ja tuotot verrataan fyysisen kullan todelliseen tuottoon seurantavirheiden vuoksi. Ihannetapauksessa kulta-ETF:ihin sijoittaminen tulisi tehdä porrastetusti.

Kulta-ETF:t ilmoittivat helmikuussa 997 miljoonan nettotuonnin, mikä johtui sijoittajien tarpeesta hajauttaa sijoituksiaan osakemarkkinoiden käydessä kalliiksi. Itse asiassa kultaisiin ETF-rahastoihin sijoittaminen pisteyttää muita tekijöitä, kuten läpinäkyvyys, likviditeetti ja nollavarastointikulut.

Valtion kultaiset joukkovelkakirjat

Vaikka ensisijaista SGB-lainaa ei ole, koska kuluvan tilikauden viimeinen erä päättyi helmikuun 16. päivänä, sijoittajat voivat ostaa näitä joukkovelkakirjoja jälkimarkkinoilta, jos niitä on saatavilla alennuksella. Koska näille joukkovelkakirjoille on vähän ostajia jälkimarkkinoilla, jotkut myyjät tarjoavat joukkovelkakirjoja halvemmalla.

SGB-sijoittamisella on useita etuja. Sijoittajat saavat kiinteän 2,5 prosentin vuosikoron, joka maksetaan puolivuosittain. Tämä tarkoittaa 1,25 %:n efektiivistä korkoa jokaiselle maksulle, joka on verotettava sijoittajan tuloveroluokan mukaan. Pääinvestoinnille myönnetty valtiontakaus takaa SGB:n turvallisuuden.

Abhijit Roy, toimitusjohtaja, GoldenPi, online-sijoitusalusta, sanoo, että kun SGB:t yhdistetään SIP:n kaltaiseen strategiaan, ne tarjoavat kurinalaisen ja verotehokkaan tavan sijoittaa kultaan. ”SGB:t yhdistävät kiinteätuloiset edut pääoman arvonnousuun turvallisessa, valtion tukemassa rakenteessa ilman jatkuvia hallinnointipalkkioita tai maksuja”, hän sanoo.

Samankaltaiset artikkelit