Pakistanin entisen pääministerin Imran Khanin valitus Toshakhanan tuomiosta käsitellään 22. elokuuta – Lisätietoja täältä

Imran Khan

Vangitun Pakistanin entisen pääministerin Imran Khanin valitus hänen tuomiostaan ​​Toshakhanan korruptiotapauksessa on määrä käsitellä Islamabadin korkeimmassa oikeudessa 22. elokuuta, paljastettiin keskiviikkona.

Istuntotuomioistuin tuomitsi Imran Khanin kolmeksi vuodeksi vankeuteen 5. elokuuta. Tuomio perustui väitteisiin, että hän salasi valtion lahjojen (Toshakhana) myynnistä saadut tulot. Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) -puolueen johtaja Khan on tällä hetkellä vangittuna Attockin vankilassa Punjabin maakunnassa.

Tuomioistuin katsoi Khanin syylliseksi korruptoituneeseen toimintaan piilottamalla tarkoituksellisesti ja tietoisesti valtiolta saamansa edut. Todettiin, että Khan antoi epätarkkoja ja vääriä tietoja Toshakhanalta saamistaan ​​lahjoista.

Kabinettiosaston valvoma Toshakhana on vastuussa ulkomaisten johtajien ja arvohenkilöiden hallitsijoille ja hallituksen virkamiehille antamien lahjojen turvaamisesta.

Kriketinpelaajaksi tullut poliitikko on valittanut tuomiostaan ​​Islamabadin korkeimpaan oikeuteen, joka on muodostanut korkeimman oikeuden Aamer Farooqista ja tuomari Tariq Mehmood Jahangirista koostuvan jaostolautakunnan, joka aloittaa käsittelyn 22. elokuuta.

Valituksen mukaan Khanin lakimies ei kyennyt tehokkaasti torjumaan Pakistanin vaalilautakunnan (ECP) asianajajan viimeisiä väitteitä alemman oikeuden oikeudenkäynnissä. Tämä johtui siitä, että Khanin lakitiimi valmistautui jättämään valituksen ja toimitti samanaikaisesti hakemuksen asian siirtämiseksi toiseen tuomioistuimeen.

Vetoomuksessa väitetään, että käräjäoikeudella oli ennakkoluulo, joka johti Khanin tuomioon. Tuomioksi määrättiin kolmen vuoden vankeusrangaistus ja 100 000 PKR:n sakko. Lisäksi tuomio johtaa Khanin hylkäämiseen osallistumasta yleisiin vaaleihin.

Toshakhana-tapauksen aloitti lokakuussa 2022 ECP, joka oli aiemmin hylännyt Khanin omaisuuden salaamisen vuoksi. Tämä on toinen kerta kolmen kuukauden sisällä, kun Khan on pidätetty korruptioepäilyjen vuoksi. Aiemmin, 9. toukokuuta, hänet pidätettiin Islamabadissa korkeimman oikeuden tiloissa liittyen Al-Qadir Trustin korruptiotapaukseen, joka myöhemmin yllytti hänen kannattajiensa kiihkeisiin protesteihin.

Khania vastaan ​​on tällä hetkellä yli 140 tapausta eri puolilla kansakuntaa, mukaan lukien syytteet terrorismista, väkivallasta, jumalanpilkasta, korruptiosta ja murhasta sen jälkeen, kun hänet erotettiin virastaan ​​huhtikuussa 2022.

(ANI-tuloilla)

Samankaltaiset artikkelit