SBFC Finance IPO Listaus: Osakkeilla on ensiesiintyminen pörssissä, listalla 44 %:n preemio

IPO

SBFC Financen osakkeet noteerattiin 44 %:n ylikurssilla NSE- ja BSE-pörsseillä positiivisten kotimarkkinoiden keskellä. Osake debytoi BSE:llä hintaan 82 rupiaa kappaleelta, kun emissiohinta oli 57 rupiaa. Positiivista listautumista odotettiin ennen markkinoiden debyyttiä, sillä SBFC Financen osakkeiden kauppahinta oli 30 rupiaa harmailla markkinoilla.

Listautumisanti koostui uudesta osakeannista, jonka arvo oli enintään 600 miljoonan rupiaa, ja nykyisten osakkeenomistajien tekemästä myyntitarjouksesta (OFS), jonka arvo oli enintään 425 miljoonaa rupiaa. Yhtiö aikoi käyttää listautumisannista saadut nettovarat pääomapohjansa vahvistamiseen vastaamaan liiketoiminnan ja omaisuuden kasvusta johtuvia tulevia pääomavaatimuksiaan. Potentiaalisille sijoittajille tarjouskilpailu alkoi vähintään 260 osakkeesta, ja myöhemmät tarjoukset 260 oman osakkeen kerrannaisina. Osakeannin hintaluokka oli 54-57 ruplaa osakkeelta.

SBFC Finance IPO avautui merkittävälle 26. heinäkuuta ja osake merkittiin viimeisenä merkintäpäivänä kokonaan 74,06 kertaa, mikä auttoi institutionaalisten ostajien ylivoimaisen osallistumisen ansiosta. Qualified Institutional Buyers (QIBs) -kategoria merkittiin 203,61-kertaisesti, ei-instituutiosijoittajille tarkoitettu osuus sai 51,82-kertaisen merkinnän ja Retail Individual Investors (RIIs) -kiintiö ylimerkittiin 11,6-kertaisesti. Työntekijöille varattu osuus oli 6,21-kertainen tarjouksiin verrattuna.

”Muissa kuin metrokaupungeissa luotonanto on kasvanut talouslukutaidon, matkaviestintäyleisyyden ja valtion järjestelyjen ansiosta, joiden tarkoituksena on tuoda pankkittomia saamaan viralliseen pankkijärjestelmään. Tämän seurauksena teollisuudessa on lisääntynyt pk-yritysten muodollisen luoton saanti, mikä voi johtua mikro-, pienten ja keskisuurten yritysten ministeriössä rekisteröityjen pk-yritysten määrän kasvusta 13,09 miljoonaan vuonna 2023. 0,50 miljoonaa vuonna 2016. Korkeammalla hintaluokassa (57 rupiaa) osakkeen arvo on 2,4 (x) P/BVPS ja tämänhetkinen kirjanpitoarvo osaketta kohden 23 Rs. ja lisäparannukset varojen keräämisen jälkeen; uskomme, että SBFC Finance Limited on tilaamisen arvoinen. Siksi suosittelemme SUBSCRIBE:tä”, LKP Securities sanoi.

Tietoja SBFC Financesta

SBFC Finance palvelee asiakkaita ensisijaisesti tason II ja tason III kaupungeissa, ja se toimii 120 kaupungissa 16 Intian osavaltiossa ja kahdessa liittovaltion alueella, ja sen verkostossa on 152 konttoria maaliskuussa 2023. Taloudellisen tuloksen kannalta yhtiön liikevaihdot olivat merkittäviä. kasvua, kasvaen 38,51 prosenttia vuoden 2022 529 miljoonasta 733 miljoonaan rupiaan vuonna 2023.

Samankaltaiset artikkelit