UltraTech Cementin uusi hankinta parantaa nousevia näkymiä, Jefferies suosittelee ostamaan 11 %:n nousutavoitteella 9700 rupiaa – Market News

UltraTech Cements share outlook

Jeffries näkee 11 prosentin nousupotentiaalin Intian suurimman sementin tuottajan UltraTech Cementin osakkeissa Kesoram Industriesin hankinnan jälkeen, ja on suositellut ostoa 9 700 rupiaan nousevalla tavoitteella.

UltraTech Cements nyökkäsi ostaakseen Kesoram Industriesin sementtiomaisuuden osakevaihtosopimuksella 7 600 miljoonan rupian suuruisella yritysarviolla, jonka odotetaan valmistuvan 9-12 kuukauden kuluessa, ja se edellyttää viranomaisten hyväksyntää. ”Kauppa vahvistaa todennäköisesti entisestään UltraTech Cementin Numero Unon asemaa Intian sementtiteollisuudessa. Arvostus näkyy hieman korkeammalla taustalla, kun Dalmia on hankkinut Sanghi Indsin Ambuja Cementsin / JPA:n omaisuuden tai UltraTechin vaiheen 2/3 laajennusyksikön pääoman”, Jefferies sanoi raportissaan.

”Kesoramin yksikkö on täysin toimintakuntoinen ja nostettu (toisin kuin kahdessa muussa yritysjärjestelyssä), ja sillä on nyt käyttöpääoma, Ultratechin premium-hinnoittelu, parempi tuotevalikoima, tehokkuus Capex, synergiaetuja viereisen Ultratechin Rajashreessa sijaitsevan tehtaan kanssa, Kesoramin yksikkö. kannattavuus tulee näkemyksemme mukaan nousuun”, raportti lisäsi.

Raportin mukaan UltraTech laskee liikkeelle yhden osakkeen jokaista 52 Kesoramin osaketta kohden arvioijien suosituksen ja hallituksen hyväksymän mukaisesti, UltraTech sanoi saatuaan hallituksen hyväksynnän kaupalle. Kaupan arvo sisältää noin 1 700 miljoonan ruplan velkaa.

Kesoram Cementin ydinmarkkinoita ovat Telangana, Karnataka ja Maharashtra. Muita pienempiä markkinoita ovat TN, Kerala, MP, UP ja Chattisgarh. Kesoram myi 7 miljoonaa kappaletta 23. tilikaudella ja EBITDA oli 300 miljoonaa rupiaa / 550 miljoonaa rupiaa ja yksikkökäyttökate 430 / 735 rupiaa tilikaudella 23/22. Kesoram myy 50 % OPC-segmentistä korkeamman non-trade-mixin ansiosta.

”Uskomme, että keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä sementtiteollisuus näkee jatkossakin yritysjärjestelyt, jotka lisäävät kapasiteetin konsolidointia ylikapasiteettiin, epävakaaseen kysyntään, velanhoitoon jne. liittyvien ongelmien vuoksi, ja pienemmät tehottomat toimijat vapauttavat edelleen tilaa suuremmille tehokkaille toimijoille. Varastoineen valmiin omaisuuden pitäisi jatkossakin saada parempia arvostuksia riippuen alueellisesta näkyvyydestä ja hankittujen omaisuuserien strategisesta merkityksestä ostajalle”, raportti lisäsi.

Raportissa kuitenkin varoitettiin, että kapasiteettiputkien toteuttamisen viivästykset, teollisuuden merkittävä kapasiteetin lisäys keskeisillä markkinoilla, viivästykset kapasiteetin ylösajossa ja jatkuva kustannusinflaatio voivat olla keskeisiä riskitekijöitä.

Samankaltaiset artikkelit