Aloitusyritysten lomautukset putosivat 60 % tammi-maaliskuussa – Industry News

startups, firing in startups, startups in india, layoffs in india, layoffs

Vaikka intialaiset teknologia-startupit ovat irtisanoneet yli 2 000 työntekijää kuluvan kalenterivuoden ensimmäisellä neljänneksellä, se on layoffs.fyi:n tietojen mukaan yli 60 % pienempi kuin viime vuoden vastaavana aikana ilmoitetut lomautukset, jolloin riskipääomaa oli alkaa kuivua ”rahoitustalvessa”.

Vuoden 2023 ensimmäisellä vuosineljänneksellä 43 yritystä oli irtisanonut yli 5 358 työntekijää tietojen mukaan, lukuun ottamatta yrityksiä, joissa irtisanomisten vaikutusta ei ilmoitettu. Ongelmallinen edtech-yritys Byju's oli vastuussa suurimmasta irtisanomisista viime vuonna ensimmäisellä neljänneksellä, jolloin se oli irtisanonut 1 500 työntekijää suunnittelu-, suunnittelu- ja tuotantotiimeistä.

Byjun lisäksi ruokateknologian yksisarvinen Swiggy oli irtisanonut 380 työntekijää yrityksen laajuisessa rakenneuudistuksessa, kun taas Mohalla Techin omistama sosiaalisen median alusta ShareChat oli irtisanonut 500 työntekijää eli lähes 20 prosenttia henkilöstöstään. Myös Ola, MediBuddy, DealShare, MyGate, UpGrad ja Pristyn Care olivat listalla yhtiöistä, jotka lomauttivat yli 100 työntekijää tänä aikana.

Tänä vuonna 11 startupia irtisanoi työntekijää ensimmäisellä vuosineljänneksellä, mukaan lukien Flipkart, jonka kerrotaan irtisanoneen noin 1 100 työntekijää osana vuotuista suoritusarviointia. Flipkartin lisäksi Swiggy irtisanoi tammikuussa 400 työntekijää eli lähes 7 % työvoimastaan, ja listalla olivat myös InMobi, Cure.fit ja Pristyn Care.

Uuden aikakauden startup-yritysten rekrytointi- ja irtisanomissyklit liittyvät pitkälti sen rahoituskierroksiin ja pääoman saatavuuteen markkinoilla. Esimerkiksi viime vuonna, jolloin rahoituksen talvi oli huipussaan, 111 yrityksestä irtisanoutui lähes 16 400 työntekijää, kun taas vuonna 2021 – rahoituksen nousuvuonna – lomautuksia oli lähes 4 000.

Rahoituskierrosten alkaessa normalisoitua jälleen tänä vuonna, ainakin alkuvaiheen yrityksissä, lomautuksia odotetaan olevan vähemmän ja kauempana toisistaan. Tracxnin uusimpien rahoitustietojen mukaan alkuvaiheen kierrokset nousivat 28 % ensimmäisellä vuosineljänneksellä, kun taas siemenvaiheen kierrokset vähenivät 7 % ja myöhäisen vaiheen kierrokset 46 % viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Samankaltaiset artikkelit