Tavoite yli 30 % talletusten kasvua 25. tilikaudella: IDFC First Bankin toimitusjohtaja – Pankki- ja rahoitusuutiset

idfc bank, idfc, idfc first bank, industry

Yksityisen sektorin lainanantaja IDFC First Bank odottaa talletusten kasvavan kuluvalla tilikaudella yli 30 % vuoden takaisesta (yoy), toimitusjohtaja V Vaidyanathan kertoo Piyush Shuklalle vuorovaikutuksessa. Editoidut otteet.

Nopeuttavatko talletukset luotonannon kasvun 25. tilikaudella?

Kyllä, 100%. Inkrementaalinen luotto-talletussuhteemme (CD) oli viime vuonna 76,2 %, ja sen odotetaan jäävän alle 80 %:n ensi vuonna. Kaiken kaikkiaan CD-suhteen ennustetaan laskevan 98 %:sta noin 92 %:iin maaliskuuhun 2025 mennessä. Meidän on maksettava erääntyvistä DFI-lainoista 25:llä tilikaudella, joten meidän on kerättävä talletusta liiketoiminnan kasvua ja erääntyvien joukkovelkakirjojen vuoksi. Joten talletus kasvaa ehdottomasti 30 % 25:n tilikauden aikana. Kun infra-lainat on maksettu pois, emme tarvitse niin paljon talletuksia.

Mitkä olivat avainvivut yli 40 %:n talletusten kasvulle neljännellä vuosineljänneksellä?

Talletuksemme kasvoivat 42 % vuotta aiemmasta ja olivat 1,9 biljoonaa rupiaa maaliskuun loppuun mennessä, mikä heijastaa voimakasta kasvua. Olemme tehneet pankistamme instituution, jonka ansiosta ihmiset viihtyvät pankkiasioissamme. Olemme keskittyneet perusteellisesti asiakaspalveluun, opettaneet toimialat erittäin asiakasystävällisiksi ja suunnitteleneet myös tuotteemme asiakasystävällisiksi. Olemme kehittäneet nykyaikaisia ​​digitaalisia ominaisuuksia. Vaikein työ talletuksen keräämisessä oli viimeisen viiden vuoden aikana. Nyt teemme vahvaa voittoa, kirjasimme lähes 3 000 Rs nettovoittoa tilikaudella 24, mikä auttaa. Koska olemme alkuvaiheessa, saamme tällä hetkellä talletuksia vain uusilta asiakkailta. Jatkossa kuitenkin kaksi moottoria syttyy, eli uusien asiakkaiden hankinnan lisäksi olemassa olevien asiakkaiden saldot kasvavat korkoluottojen yms. takia, mitä tapahtuu kaikille pankeille.

Luottokasvun näkymät?

Odotamme mukavan noin 20 prosentin kasvua. Laajennamme mielellämme lainaluokkia, kuten kiinteistölainoja, asuntolainoja, kultalainoja ja traktorilainoja, erityisesti kultalainoissa. Olemme myös avoimia rahoittamaan kohtuullisen laadukkaita yrityksiä. Intiassa ei ole pulaa luottokysynnästä. Lainojen kasvun lisäksi pääpainomme on edelleen huippuluokan omaisuuden laadun ylläpitämisessä. Brutto-NPA, ilman infralainoja, on 1,55 % ja 0,42 %. Keskitymme siis siihen, että omaisuuden laadun on pysyttävä näin vahvana.

Pysyykö nettokorkomarginaali (NIM) yli 6 % 25:llä tilikaudella?

Odotamme vakaan NIM:n kuluvalle tilikaudelle. Jos korot laskevat vuoden loppua kohti, rahastojen kustannukset voivat laskea viiveellä. Talon näkemyksemme on, että RBI voisi laskea repokorkoa lokakuun tienoilla.

Mihin viimeaikaisiin digitaalisiin aloitteisiin olet sijoittanut?

Olemme yksiselitteisesti sitoutuneet digitalisaatioon parantaaksemme asiakaskokemusta mobiilisovelluksissa, konttoreissa ja verkkopankissa. Asiakkaillakaan ei ole aikaa tulla konttoreihin. Asiakkaan näkemä on kuitenkin vain pintaa, mutta digitaalisen pinon alta vaadittu on erittäin tärkeää. Pankki on siis investoinut voimakkaasti hyvään, nykyaikaiseen teknologiaan. Meillä on melko korkea suorituskyky teknologiapinossa. Tekniikan alalla kukaan ei voi olla liian itsevarma, meidän on oltava jatkuvasti varpaillamme.

Sääntelyviranomainen on ryhtynyt ankariin toimiin joidenkin tahojen suhteen. Millaisena näet tämän kehityksen?

En todellakaan voi kommentoida tiettyjä asioita, pyydän ymmärrystäsi. Mutta yleisemmin sanottuna, kuten aiemmin mainittiin, hyvä tekninen kyky tarkoittaa ylivoimaista asiakaskokemusta.

Oletko avoin yhteistyölle fintech-yritysten kanssa, ja jos olet, millä alueilla?

Jatkamme varovaisuutta ja valitsemme yhteistyökumppanit erittäin huolellisesti. Kun puhumme FLDG:stä (first loss default takuu), vastapuolen on kyettävä kunnioittamaan sitä. Myös näiden fintechin kokemukset, niiden julkistamistasot, teknologiapino, jotka kaikki vaikuttavat brändiimme ja kokemukseemme. Teknologiayritykset auttavat parantamaan lainaprosessia tai talletusmatkaa käyttämällä useita toimistoja tai KYC:tä, e-KYC:tä, e-mandaattia, mikä parantaa asiakaskokemusta. Talletuspuolella emme kuitenkaan käytä fintechejä, koska haluamme varmistaa, että asiakasliittymän laatu on erittäin hyvä ja haluamme hoitaa sen.

Pankki ei ole jakanut osinkoa kahtena peräkkäisenä tilikautena. Palkitaanko osakkeenomistajat tilikaudella 25?

Tällä hetkellä taustalla oleva oman pääoman tuottokertymä on varsin vahva. Vähittäisluottoliiketoimintamme oman pääoman tuotto on yli 20 %. Tästä syystä voittojen sijoittamista takaisin liiketoimintaan pidetään hyödyllisempänä. Mitä tulee osinkoon koskeviin mielipiteisiin, PAT:mme kasvaa tasaisesti ja on nyt koskenut lähes 3 000 miljoonaan rupiaan. FY25:stä eteenpäin odotamme olevan vieläkin kannattavampia ja maksavamme osinkoa.

Samankaltaiset artikkelit