NBFC:t saattavat nähdä enemmän keskitason henkilöstön poistumista – Banking & Finance News

NBFC

Pankkien ulkopuolisten rahoitusyhtiöiden (NBFC:n) odotetaan kasvavan etulinjan ja keskitason henkilöstön irtisanoutumisesta, kun useat uudet tulokkaat lisäävät rekrytointia.

Tämän seurauksena asiantuntijat uskovat, että vakiintuneiden NBFC-yhtiöiden toimintakustannukset nousevat entisestään, kun ne kiirehtivät palkkaamaan uusia ja pitämään olemassa olevia työntekijöitä.

”Opex kasvaisi varmasti, koska etupään työntekijät vaatisivat lisää rahaa vaihtuvuuden myötä. Odotamme opexin kasvavan parin seuraavan vuoden aikana, kun BFSI-sektori laajenee viime aikoina”, sanoo Krishnendu Chatterjee, TeamLease Services (henkilöstö) -liiketoimintajohtaja. Äskettäisessä sijoittajaesityksessään syyskuun vuosineljännekselle uusi kortteli, Jio Financial Services, ilmoitti julkistaneensa kestokulutuslainojen lisäksi henkilökohtaisia ​​lainoja toimihenkilöille ja itsenäisille ammatinharjoittajille.

Se julkisti myös suunnitelmat yritys- ja kauppalainojen käynnistämisestä itsenäisille ammatinharjoittajille, autolainat, asuntolainat ja osakelainat.

Jio Financial Servicesin irtautuessa itsestään Reliance Industries liittyi niiden suuryritysten joukkoon, jotka aikovat hyödyntää kasvavaa luottojen kysyntää.

Äskettäin Bajaj Auto ilmoitti, että sen tytäryhtiö Bajaj Auto Consumer Finance on saanut Reserve Bank of Indian (RBI) hyväksynnän suorittaa NBFC:n ei-talletuksia.

Asiantuntijat sanovat, että näiden yksiköiden tulon myötä vakiintuneet NBFC:t uhkaavat irtisanoutua, koska uudet tulokkaat lisäävät rekrytointia strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi. ”Haaste on itse asiassa maanpinnan tasolla. Puhun sivuliikkeen henkilökunnasta, luottojohtajista, perintäjohtajista jne. Nämä työntekijät näkevät vakauden Jio Financialin kaltaisessa yrityksessä”, sanoo Bhavik Hathi, Alvarez & Marsalin toimitusjohtaja.

”Koska palkkatasot ovat niin alhaiset, näillä työntekijöillä on taipumus muuttaa jopa 5 000:n erolla kuukaudessa”, hän lisäsi.

Digitaalisen ja fyysisen painopisteen ansiosta Jio Financial Servicesin kaltaisten tahojen odotetaan palkkaavan eturivin henkilökuntaa eri osastoilta. Asiantuntijat sanovat, että tämä puolestaan ​​johtaa vakiintuneiden operaattoreiden lisääntyneeseen poistumiseen.

Taistelu henkilöstömäärästä alkaa, kun poistuminen on jo ongelma etupäässä tai keskitason henkilöstössä.

TeamLease Services -yhtiön uusimmat tiedot osoittavat, että NBFC:n poistuminen oli lähes 110 % vuosina 2022-23 (huhti-maaliskuu), mikä on pankki-, rahoitus- ja vakuutussegmentin korkeimpia.

Erityisesti asiantuntijat pitivät vakituisen henkilöstön poistuman noin 45–50 prosenttia ja sopimussuhteisen henkilöstön noin 7–8 prosenttia kuukaudessa.

”Nykyään yritykset haluavat osaavia ammattilaisia, jotka pystyvät tuomaan kasvua lyhyessä ajassa. Kukaan ei halua tarjota oppimiskäyrää. Kaikki haluavat kokemusta. Tämä kilpailu johtaa usein kykyjen salametsästykseen pankeissa ja NBFC:ssä, mikä johtaa vaihtumiseen”, Chatterjee sanoo.

NBFC:t ovat omaksuneet erilaisia ​​strategioita, kuten joukkopalkkauksia, palkkojen tarkistamista ja tuottoisten työntekijöiden osakeoptiosuunnitelmien tarjoamista selviytyäkseen vaihtumisesta.

Vaikka NBFC:n palkat ovat suurelta osin pysyneet ennallaan viimeisten kolmen tilikauden ajan, kaksi-kolme suurta lainanantajaa ovat tehneet tarkistuksia kesä- ja heinäkuussa, henkilöstö- ja rekrytointipalveluyrityksen vanhempi virkamies sanoi. Täällä palkankorotus on 10-15 %.

”Kaikki toimialat yrittävät tukea puolustustaan, jos heillä on tunne korkeasta poistumisesta / lahjakkuuksien liikkeestä. Tämä luo tilapäistä pulaa ja voi johtaa sekä palkka- että muiden kustannusten nousuun mainitulla toimialalla”, Quess Corp:n työvoimahallinnon johtaja Lohit Bhatia sanoi.

Bajaj Financen ja IIFL Financen konsernin liikekulut nousivat heinä-syyskuussa 20 % ja 23 % vuodentakaisesta (yoy). Se nousi 5 % ja 7 % edelliseen vuosineljännekseen verrattuna.

Uusien entiteettien myötä monet vakiintuneet toimijat päättävät lisätä henkilöstöään, jotta heillä on riittävästi työvoimaa liiketoiminnan johtamiseen. Asiantuntijat katsovat, että mahdollisten työntekijöiden joukossa on taitovaje, ja tämä on korostanut näiden NBFC:iden haastetta.

”Vaikka aloitustason osaajia palkataan suuria määriä, kun kaupunki/osavaltio käynnistetään, keskisuurten ja vanhempien työntekijöiden palkkaaminen jatkuu pidempään, kunnes projektit ovat hyvin vakiintuneet ja ratkaisevat kaikki lahjakkuutta koskevat huolenaiheet”, Bhatia sanoi ja lisäsi, että nämä työntekijät voivat olla palkattu samanlaisilta toimialoilta, jotka vaativat erityistaitoja, tai jopa eri aloilta, jotka eivät ole ”super markkinarako”.

Toisaalta Jio Financial Servicesin henkilöstökulut nousivat lähes 167 % q/q syyskuun vuosineljänneksellä, mikä viittaa siihen, että yhtiö on rekrytoinnissa.

”Vaikka uudet tulokkaat vaativat työntekijöitä massalta lähtötasolla, he vaativat myös alue- tai aluepäälliköitä valvomaan näitä työntekijöitä. Helppo rukous täällä on olemassa olevat NBFC:t ja pankit”, Chatterjee sanoi.

Samankaltaiset artikkelit