Titanin osakkeet putoavat yli 7 %, koska Q4:n luvuista jäi arvio: Näin välittäjät sanovat – Market News

Titan share price fall over 7%

Titan Companyn osake putosi maanantain alkukaupan aikana yli 7 % yhtiön raportoitua odotettua heikomman maaliskuun vuosineljänneksen tuloksesta. Titan Companyn osakkeet laskivat 7,57 prosenttia ja saavuttivat päivän alimman 3 285 rupiaan NSE:ssä.

Markkinoiden jälkeen perjantaina 3. toukokuuta Titan raportoi konsernin nettovoiton 5 %:n vuotuisen kasvun (yoY) ja oli 771 miljoonaa rupiaa 31. maaliskuuta 2024 päättyneellä vuosineljänneksellä. Myös vuosineljänneksen kokonaistulot kasvoivat 22 % vuotta aiemmasta 11 472 miljoonaan rupiaan.

Yhtiön vuosineljänneksen liikevoitto kasvoi 10 prosenttia edellisvuodesta ja oli lähes 1 192 miljoonaa rupiaa. Korusegmentin neljännesvuosittaiset kokonaistulot kasvoivat 19 % vuotta aiemmasta ja olivat lähes 8 998 miljardia rupiaa, kun taas ”Watches & Wearables” -segmentin vuosineljänneksen kokonaistulot olivat 940 rupioita, mikä merkitsee 8 %:n kasvua vuotta aiemmasta.

Välitys Titan Companyssa

Kotak Institutional Equities Titan Companyssa

Kotak on tarkistanut näkemyksiään Titanin osakkeista ja muuttanut tavoitehintaa 3 750 ruplasta 3 600 ruplaan. Tämä muutos johtuu FY25/26E -konsernin korujen liikevoittomarginaaliarvion laskusta 90-110 peruspisteellä (bps) ja vastaavasta osakekohtaisen tulosarvion laskusta 5-8 %.

”Olemme nostaneet 25-26E korujen myynnin kasvua 2 % ja samalla alentaneet korujen liikevoittomarginaalia 90-110 bps, mikä on johtanut 5-8 prosentin EPS-leikkaukseen. Suunnittelemme 17 %:n konsolidoidun korujen myynnin CAGR:n vuodelle 2024-27E”, Kotak sanoi.

Kotakin Titanin arvostus perustuu 60-kertaiseen kesäkuun 2026E PE-suhteeseen. Kotak kuitenkin varoittaa, että osake on tällä hetkellä hinnoiteltu täydellisyyteen, ja korostaa, että on tärkeää seurata laboratoriossa kasvatettujen timanttien käyttöönottoa Intiassa ja Aditya Birla Groupin tulevaa koruhanketta.

Motilal Oswal Titan Companyssa

Motilal Oswal Financial Services piti yllä Titan-osakkeiden ostokehotusta ja asetti tavoitehinnaksi 4 100 rupiaa. Yritys korosti Titanin asemaa parhaana kuluttajan harkinnanvaraisena pelinä Intiassa. Se kuitenkin muutti osakekohtaista tulosta (EPS) alaspäin 6 % ja 5 % FY25E:n ja FY26E:n osalta.

Motilal Oswal viittasi Titanin vaimeisiin lähiajan kasvunäkymiin, mikä johtui korkeasta kullan inflaatiosta, joka vaikutti kysyntätunnelmiin – mikä on yleinen inflaatiokausien aikana. Tästä huolimatta yritys jatkaa aggressiivisesti kasvustrategiassaan keskittyen uusiin myymälöihin, houkutteleviin designeihin ja markkinaosuuden kasvattamiseen.

Säilyttäen korujen liikevoittomarginaaliennusteen 12-13 % vuodelle 25, Motilal Oswal korosti Titanin sitoutumista saavuttamaan nykyisen koruliikevaihtosuosituksensa, joka on 2,5-kertainen 22. tilikauden liikevaihtoon 27. tilikauteen mennessä, mikä merkitsee huomattavaa 20 %:n vuosikasvua (CAGR) jakson aikana.

Koska Titanilla on tällä hetkellä lähes 8 prosentin markkinaosuus merkittävillä, lähes 5 000 000 rupian markkinoilla, Motilal Oswal näkee yritykselle merkittävän kasvupotentiaalin.

JM Financial on Titan Company

JM Financial piti yllä ostosuosituksensa Titan Companyn osakkeista, mutta muutti tavoitehintaansa alaspäin 3 825 ruplaan 3 940 rupiasta, mikä johtui oikaisusta Titanin maaliskuun vuosineljänneksen tuloksesta, joka jäi odotuksia alhaisemmaksi.

JM Financialin mukaan, vaikka liikevaihto vastasi odotuksia, segmenttien alhaisemmat marginaalit, erityisesti korujen heikompi bruttokate ja toiminnan vipuvaikutuksen puute muilla segmenteillä, johtivat lähes 3 %:n tappioon segmenttien voitoista. Välitysyhtiö totesi, että kello- ja silmälasisegmenttien kehitys on ollut epävakaa, mikä vaatii lisähuomiota ennen vakiintumista.

JM Financial varoitti, että lähiajan kasvuun ja marginaaleihin voivat vaikuttaa sellaiset tekijät kuin kullan hinnan epävakaus, vaalitapahtumat ja hääpäivien väheneminen. Se kuitenkin korosti, että Titan on edelleen sitoutunut ylläpitämään koruliiketoimintansa kasvuvauhtia koko vuoden ajan ja toistaa 12–13 prosentin marginaaliohjeensa.

Samankaltaiset artikkelit