M3M India aikoo vuokrata 1,5 miljoonaa neliöjalkaa liiketilaa 25. tilikaudella

M3M India set to lease 1.5 mn sqft of commercial space in FY’25

Intian liikekiinteistömarkkinoiden ennustetaan nousevan 106,05 miljardiin Yhdysvaltain dollariin vuoteen 2029 mennessä 40 miljardista dollarista vuonna 2024, ja vuosittaisen kasvuvauhdin (CAGR) ennustetaan olevan 21,10 % ennustejaksolla (2024–2029), raportin mukaan. Mordorin tiedustelupalvelu.

Globaalien yritysten tulvan Intiaan ja kasvavan kotimaisen kysynnän odotetaan lisäävän vuokratuottoja entisestään. Toinen silmiinpistävä piirre on liikekiinteistöjen pääoman arvonnousu, joka vaihtelee 5-10 prosentin välillä parhailla paikoilla, mikä ylittää asuinkiinteistöjen kasvuvauhdin ja tekee siitä sijoittajien suosiman valinnan.

Kasvavaa kysyntää arvioiden M3M India – Delhi-NCR:n, erityisesti Gurugramin, kaupallisen segmentin johtava toimija – aikoo vuokrata noin 1,5 miljoonaa neliöjalkaa liiketilaa kuluvan tilikauden aikana.

M3M:n miljoona neliöjalkaa, International Financial Center (IFC) parhaimmillaan Golf Course Extension Roadilla on jo 100-prosenttisesti varattu. Sen toinen huippuluokan 700 000 neliömetrin toimistotilaprojekti, Urbana Business Park (UBP), nauttii 75 %:n käyttöasteesta.

M3M:n muut kaupalliset hankkeet SPR:llä – M3M Broadway, M3M Prive, M3M Cornerwalk – ovat yrityksen mukaan jo erittäin kysyttyjä erinomaisen sijaintinsa vuoksi.

M3M:n IFC:ssä on myös noin 200 000 neliöjalkaa ruoka- ja juomatilaa, jossa on käytössä 50 kansallista ja kansainvälistä ruoka- ja juomamerkkiä, mukaan lukien Virat Kohli's One-8- Commune, japanilainen Harajuku Tokyo Cafe, Coco Ichibanya, Kofufu, Social, Smoke House Delhi, Taco Starbucks, Bell, Molecule Bar, Anardana, China Garden Café, Daryaganj, Mama Goto ja Soul Barcelona.

Merkit, kuten Snapdeal, Pidge, Square Yards, Knowledge Centre, Anytime Fitness, Urban Ladder, Reliance Digital, Reliance Trends, muutamia mainitakseni, jotka ovat etsineet suuria liiketiloja, ovat jo ottaneet käyttöön M3M-kiinteistöjä International Financial Centerissä (IFC) , Urbana Business Park (UBP), Urbana Premium, TEE Point ja Broadway.

Lisäksi PVR perustaa 8-näytön multipleksiä M3M 65th Avenuelle noin 70 000 neliöjalkaa tilaan, ja Wave Cinema perustaa 7-näytön multipleksiä 50 000 neliöjalkaa M3M Urbana Premiumiin, molemmat Gurugramissa.

”Intian talouden noususuhdanteen myötä myös liikekiinteistösektori kukoistaa. Suuri tilan kysyntä tulee autoalalta, vähittäiskaupan, tekstiili-, ruoka- ja juoma-, kosmetiikka-, FMCG-, tekstiili- ja myös huonekalusektorilta. Nämä alat vaativat tilaa toimistolle ja myös vähittäiskaupalle. Koska kaikki M3M:n kaupalliset hankkeet sijaitsevat strategisesti lähellä Delhin lentokenttää, Aerocityä, metroa ja erinomaiset yhteydet pikateiden ja moottoriteiden kautta; suuret kansalliset ja monikansalliset tuotemerkit ovat vallanneet tilaa M3M:n kaupallisissa projekteissa. Tätä kysyntää ohjaavat ensisijaisesti Intian talouden piristyminen, talouden vakaus, keskiluokan ostovoiman kasvu ja lisääntyvä kaupungistuminen. Myös globaalit toimijat huomaavat Intian potentiaalin ja etsivät pitkäaikaisia ​​sijoituksia liikekiinteistösektorille”, sanoo Sudeep Bhatt, M3M Intian kansallinen myyntijohtaja.

Keskuksen vakaan hallituksen ansiosta useat sektorit kasvavat edelleen Intiassa. Autosektorin odotetaan kasvavan 9,7 % seuraavien 5-6 vuoden aikana. Sen odotetaan nousevan 160 miljardiin dollariin vuoteen 2027 mennessä. Toinen ala on ruoka- ja juomateollisuus, joka kasvaa 8,5 prosenttia. Ruoan ja juoman osuus Intian BKT:sta on myös noin 3 prosenttia. Vähittäiskauppa, vaikkakin suurelta osin järjestäytymätön, näkee kasvua myös nykyaikaisessa vähittäiskaupassa, joka keskittyy sähköiseen kaupankäyntiin. Intian vähittäiskaupan CAGR:n ennustetaan kasvavan yli 13 % ja saavuttaen 2 biljoonaa dollaria vuoteen 2032 mennessä. Intian huonekalumarkkinoiden odotetaan kasvavan CAGR:llä 8,17 % vuosina 2024–2028.

Gurgaon on Intian toiseksi suurin tietotekniikan keskus ja kolmanneksi suurin rahoitus- ja pankkikeskus. Gurgaonissa on myös yksi Intian suurimmista lääketieteellisistä matkailutoimialoista. Kiinteistöjen kysynnän kasvu pakottaa Gurugramin laajentumaan edelleen kohti Southern Peripheral Roadia (SPR) ja Northern Peripheral Roadia (NPR).

Samankaltaiset artikkelit