Bombay Dyeingin osakkeet nousevat 20 % maakaupassa; velan vähentämissuunnitelmat

Bombay Dying

Wadian omistaman tekstiilin osakkeet kiinteistöyhtiölle Bombay Dyeing & Manufacturing Companylle (BDMC) nousivat 20 % ja saavuttivat torstaina 52 viikon huipulle sen jälkeen, kun yhtiö ilmoitti keskiviikkona myyvänsä 22 hehtaarin maa-alueensa Worlin alueella, jos Mumbai 5200 miljoonalla japanilaiselle Sumitomo-ryhmälle.

Osake avautui 164,80 Rs:ssa ja kosketti päivän sisäistä korkeinta 168,50 Rs:a ja päätti päivän 153,45 Rs:ssa, mikä on noin 9,26 % korkeampi kuin keskiviikon päätöskurssi.

”Yhtiö on sanonut, että maakaupan rahat käytettäisiin velan eläkkeelle ja korkokulujen säästämiseen. Se on iso positiivinen asia yhtiölle, sanoi analyytikko, joka ei halunnut nimeään.

Hän sanoi, että kauppa on yritykselle ratkaisevan tärkeä, koska sillä on 1000 miljoonan rupian velanhoitovelvoite 24. tilikaudella ja sen suunniteltu velan vähentämiseen tähtäävä osakeanti on viivästynyt.

Bombay Dyeingin nettovarallisuus oli -1 274 miljoonaa rupiaa ja velka 3 642 miljoonaa rupiaa 31. maaliskuuta 2023. Se teki 517 miljoonan rupian tappiota 2 674 miljoonan Rs:n tuloista 23. tilikaudella.

Yhtiö kirjaa tästä kaupasta yli 4 300 miljoonan ruplan voiton ennen veroja, sen puheenjohtaja Nusli Wadia sanoi tiedotteessaan keskiviikkona. Yhtiö pystyy raportoimaan vahvan positiivisen nettovarallisuuden, kuolettamaan kaikki lainansa, mikä säästää korkokuluja ja vapauttaa rasitetun omaisuuden velan ja maksaa osinkoa tulevaisuudessa, Wadia sanoi ja lisäsi: ”Sillä voi olla vahva treasury-saldo rahoittamaan tulevia kiinteistöhankkeita”, hän sanoi.

Hän sanoi, että velkaantuneisuuden vähentämiseksi ja yhtiön taseen vahvistamiseksi tulevien kiinteistöhankkeiden rahoittamiseksi hallitus päätti rahallistaa yhtiön Worlissa, Mumbaissa sijaitsevan maa-alueen arvioituaan useita muita vaihtoehtoja. Hallitus on myös hyväksynyt tonttien kehittämisen, joilla on potentiaalia luoda noin 3,5 miljoonaa neliöjalkaa asuin-/liikekiinteistöä ja tuottaa noin Rs:n tuloja. 15 000 miljoonaa seuraavien vuosien aikana, hän lisäsi.

. ”Kehitys suunnitellaan harkitusti vaiheittain, jotta yhtiön kassavirtoja voidaan hallita tehokkaasti. Yhtiö arvioi myös muita yhteisiä kehitys- ja kumppanuusmahdollisuuksia luodakseen tasaisen putken tulevaisuuden liikevaihdosta ja tuotoista”, hän sanoi.

Wadia kertoi, että yhtiö oli laatinut maaliskuussa 2022 strategian muuttaakseen liikerataa, joka kaavaili: keskittyminen kiinteistöliiketoimintaan tulevan kasvun ja kannattavuuden saavuttamiseksi, asuntojen myynnin nopeuttaminen Island City Centerissä Dadarissa; maapankkinsa rahallistaminen; yrityksen velkaantumisen vähentäminen poistamalla sen lainat ja parantamalla luottoluokitusta; kehittämällä yhtiön käyttämättömiä tontteja. ja yhteisten kehitysmahdollisuuksien kartoittaminen.

Wadia sanoi, että Bombay Dyeing toi pystyi tuottamaan noin Rs nettotuloa. 1 050 miljardia huhtikuun 2022 ja kesäkuun 2023 välisenä aikana myymällä asunnot sen projektissa International City Center, Dadar kohdennetulla toteutuksella, mikä johti yrityksen velan pienenemiseen noin 900 miljoonalla rupialla samana ajanjaksona.

Vuonna 1879 perustettu Bombay Dyeing tunkeutui kiinteistöihin viime vuosina ja kehitti ylellisen sekakäyttöprojektinsa The Island City Centerin Dadarissa ja Wadia International Centerin Worlissa. Vuonna 2010 se myi neljän miljoonan neliömetrin toimistorakennuksen Axis Bankille samalla alueella 782 miljoonalla rupialla.

Samankaltaiset artikkelit