Vaalit 2023: Äänestys 7 paikalla kuudessa osavaltiossa huomenna ensimmäisessä INDIA vastaan ​​NDA -taistelussa

bypolls, bypolls 2023, Bageshwar byelection, Dhumri bypolls, Ghosi bypoll, Boxanagar bypoll, Puthuppally bypoll, Dhanpur bypoll, BJP, Congress, Trinamool Congress, CPI M, CPM

Ennen osavaltion edustajakokousvaaleja ja Lok Sabha -äänestystä kuudessa osavaltiossa eri puolilla maata järjestetään huomenna seitsemän paikkaa. Monet pitävät tätä ensimmäisenä suurena taisteluna hallitsevan NDA:n ja opposition INDIA-blokin välillä. Samalla kun kahdesta paikasta äänestetään, koska istuva MLA oli eronnut, viisi muuta paikkaa on menossa vaaleihin lainsäätäjien eron vuoksi. Seitsemän paikkaa, jotka järjestävät väliäänestykset huomenna, ovat Keralan Puthuppally, Tripuran Dhanpur ja Boxanagar, Uttar Pradeshin Ghosi, Länsi-Bengalin Dhupgiri ja Uttarakhandin Bageshwar. Tässä on kaikki, mitä sinun tulee tietää näistä seitsemästä vaalipiiristä:

Tämä Länsi-Bengalin edustajakokouksen vaalipiiri järjestää väliäänestyksen huomenna sen jälkeen, kun paikka vapautui BJP:n Bishnu Pada Rayn kuoleman vuoksi. BJP:n ehdokas tähän sivuäänestykseen on Tapasi Roy. Hän on CRPF:n henkilöstön leski, joka kuoli Kashmirin terrori-iskussa vuonna 2021. Trinamool Congressia hallitseva olisi Nirmal Chandra Roy ja CPM:n puolesta Nirmal Chandra Roy, joka on ammatiltaan folk-laulaja.

Boxanagar järjestää sivuäänestyksiä sen jälkeen, kun paikka vapautui MLA:n Samsul Haquen kuoleman vuoksi. Toisaalta Dhanpurissa nykyinen MLA- Pratima Bhoumik BJP:stä erosi säilyttääkseen parlamenttipaikkansa. Sekä Dhanpur että Boxanagar todistavat selkeää taistelua BJP:n ja CPM:n välillä. Dhanpurissa äänestetään 59 kopissa. Boxanagarissa on 51 äänestyskoppia.

Nykyinen MLA Dara Singh Chauhan erosi Samajwadi-puolueesta liittyäkseen uudelleen BJP:hen. Eroaminen vaati sivuäänestyksen tässä UP-vaalipiirissä. Vaikka BJP on valinnut Chauhanin äänestyksiin, SP on mennyt Sudhakar Singhin kanssa. Indian Expressin raportissa sanotaan, että jos Chauhan voittaa tämän väliäänestyksen, hän saattaa saada paikan Yogin kabinetissa. On huomattava, että kongressi ei ole koskaan voittanut Ghosin paikkaa sitten vuoden 1989, kun taas kolme muuta puoluetta – SP, BJP ja BSP ovat vuorotellen voittanut tämän paikan.

Tämä Jharkhand-istuin järjestää väliäänestyksen sen MLA Jagarnath Mahton kuoleman jälkeen. Hän oli Dhumrin lainsäätäjä vuodesta 2005, jolloin Jharkhand piti ensimmäiset parlamenttivaalit. Mahto oli kotoisin Jharkhand Mukti Morchasta ja voitti vuoden 2019 osavaltioäänestykset. Tällä kertaa JMM on ilmoittanut ehdokkaaksi Mahton vaimon Bebi Devin. JMM on INTIA-blokin jäsen.

Paikka vapautui Oomen Chandyn kuoleman jälkeen. Keralan kaksinkertainen pääministeri oli Puthuppallyn MLA vuodesta 1970. Vaalipiiri tunnetaan kongressin linnoituksena. Tällä kertaa puolue on valinnut sivuäänestykseen edesmenneen johtajan pojan Chandy Oommenin. Keralan CPM-johtoinen LDF-liittouma on ilmoittanut Jaick C Thomasin. Vaikka BJP on myös taistelussa, monet uskovat, että se olisi kova kilpailu kongressin ja CPM:n välillä.

Tässä Uttarakhandin vaalipiirissä järjestetään äänestykset sen jälkeen, kun paikka vapautui nykyisen lainsäätäjänsä Chandan Ram Dassin kuoleman vuoksi. BJP on päättänyt hylätä Dassin vaimon Parwatin. Tätä pidetään suorana kilpailuna kongressin Basant Kumaria vastaan. SC:n paikka, Bageshwarin vaalipiiri on pysynyt BJP:ssä vuodesta 2007.

Samankaltaiset artikkelit