Startupit ja IT-yritykset saavat vauhtia Intiasta kumppanuuteen digitaalisen julkisen infran maiden kanssa

Rajeev Chandrasekhar

Kun Intia avaa ovet avoimen lähdekoodin digitaaliselle julkiselle infrastruktuurilleen (DPI), kuten Unified Payment Interface (UPI), Aadhaar, CoWin ja Digilocker muille maille, Intian startup-yritysten ja IT-yritysten odotetaan hyötyvän, hallituksen virkamiehet ovat sanoneet.

Tämä voi olla mahdollista, koska hallitus valtuuttaa startup-yritykset ja muut teknologiayritykset integroimaan DPI-ratkaisuja muissa maissa, mikä luo niille mahdollisen tulovirran.

Elektroniikka- ja IT-alan ulkoministeri Rajeev Chandrasekhar sanoi tiistaina, että Intia on solminut kahdeksan yhteisymmärryspöytäkirjaa sellaisten maiden kanssa kuten Armenia, Sierra Leone, Suriname, Antigua, Barbados, Trinidad ja Tobago, Papua-Uusi-Guinea ja Mauritius. tarjoaa heille Intia-pinon ja DPI:n maksutta ja avoimen lähdekoodin pääsyn.

”Näillä valtioilla on nyt mahdollisuus ottaa käyttöön ja hyödyntää näitä resursseja rajojensa sisällä ja kehittää edelleen ainutlaatuisia innovaatioekosysteemiään”, Chandrasekhar sanoi ja lisäsi, että Intia on vapaaehtoisesti isännöinyt maailmanlaajuista DPI-tietokantaa G20-maille.

”Maat, jotka ovat jääneet jälkeen, näkevät tämän tavan seurata Intian johtajuutta DPI:ssä, avoimen lähdekoodin digitaalisessa infrastruktuurissa, ja käyttää sitä samaan vaikutukseen kuin Intialla. Näiden G20-keskustelujen kautta olemme ymmärtäneet entisestään, kuinka DPI:t ovat tehokas osallistamismekanismi, erityisesti globaalin etelän maille”, hän sanoi.

Tietävien lähteiden mukaan maat esittävät nyt ehdotuspyynnön (RFP) Intian DPI:n toteuttamiseksi maassaan. Koska hallitus ei tarjoa näitä ratkaisuja suoraan, intialaiset startupit ja muut järjestelmäintegraattorit voivat osallistua RFP-prosessiin ja toteuttaa sen.

Vaikka hallituksen ratkaisut olisivat ilmaisia ​​tällaisissa maissa, niille ratkaisuja toteuttavat yritykset voivat tarkastella mahdollisia tuloja infrastruktuurin hallinnassa ja integroinnissa niille, viranomaiset sanoivat ja lisäsivät, että on olemassa mekanismi, jonka avulla hallitus valtuuttaa jotkin yritykset ja toimittaa avoimen lähdekoodin digitaaliseen julkiseen infrastruktuuriin.

”DPI:t pääsivät ensimmäistä kertaa maailmanlaajuiseen yhteisymmärrykseen ja siitä, mikä niiden määritelmän, viitekehyksen ja periaatteiden pitäisi olla. Tämä on jännittävä keskustelu, joka on saanut vauhtia G20-kokouksen yhteydessä. Intia on nyt tapaustutkimus maana, joka käytti ja otti käyttöön teknologisia työkaluja edistymisen ja kasvun edistämiseksi”, Chandrasekhar sanoi ja lisäsi, että G20-maiden kansalaiset keskustelivat myös DPI:iden kehittämisen rahoittamisesta globaalissa etelässä.

G20-maiden digitaalitalousministerien välinen konsensus keskittyi laajalti kolmelle avainalueelle – digitaaliseen julkiseen infrastruktuuriin, kyberturvallisuuteen ja digitaalisiin taitoihin.

Intia isännöi G20-huippukokousta 8.-10. syyskuuta New Delhissä.

Samankaltaiset artikkelit