Lok Sabhan vaalit 2024: Vaiheen 3 äänestyspäivä, ajoitukset, ehdokkaat ja vaalipiirit – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Lok Sabha Elections 2024 Phase 3 Voting: All about Phase 3 polling date, timings, candidates and constituencies

Kun äänestykset on saatu päätökseen kahdessa Lok Sabhan vaalien vaiheessa 19. huhtikuuta ja 26. huhtikuuta, vaihe on valmis 18. Lok Sabha -vaalien kolmannelle vaiheelle, joka pidetään 7. toukokuuta. Kolmannessa vaiheessa äänestys järjestetään 94 Lok Sabhan vaalipiirissä, jotka kattavat 10 osavaltiota ja kaksi UT:ta. Jotkut suuret osavaltiot, kuten Bihar, Chhattisgarh, Karnataka, Kerala, Madhya Pradesh, Maharashtra, Uttar Pradesh ja Länsi-Bengal, äänestävät vaiheessa 3. Anantnag-Rajouri Lok Sabha -paikkojen äänestyspäivä on kuitenkin Jammussa ja Kashmirissa ajoitettu uudelleen erilaisten yhteyksiin vaikuttavien logististen, viestintä- ja luonnollisten esteiden vuoksi. Äänestys on siirretty 25. toukokuuta, ja ääntenlaskennan on määrä tapahtua 4. kesäkuuta.

Vaiheen 3 äänestys Lok Sabhassa 2024: päivämäärä ja aika

18. yleisten parlamenttivaalien kolmas vaihe on suunniteltu 26. huhtikuuta. Äänestys alkaa noin klo 7.00 ja päättyy klo 17.00.

Lok Sabhan vaalivaiheen 3 vaalipiirit

Tässä vaiheessa äänestykseen osallistuu yhteensä 94 vaalipiiriä 10 osavaltiosta ja kahdesta UT:sta. Vaiheen 3 osavaltioita ovat Assam (4 paikkaa), Bihar (5), Chhattisgarh (7), Goa (2), Gujarat (26), Karnataka (14), Madhya Pradesh (8), Maharashtra (11), Uttar Pradesh (10), Länsi-Bengal (4), Dadra ja Nagar Haveli sekä Daman ja Diu (2).

Yhteensä 1 351 ehdokasta 12 osavaltiosta ja UT:sta on asetettu kilpailemaan vuoden 2024 Lok Sabha Elections 3:ssa. Näihin kuuluu 8 ehdokasta Madhya Pradeshin 29-Betul (ST) PC:n keskeytettyyn äänestykseen. Lisäksi yksi ehdokas Suratin parlamentaarisesta vaalipiiristä Gujaratissa on valittu ilman vastustusta. Kaikkien 12 osavaltion/UT:n ehdokkuuden peruuttamisen määräaika oli 22. huhtikuuta 2024. Yhteensä 2 963 ehdokasta jätettiin 95 PC:lle (mukaan lukien 29-Betul) 12 osavaltiossa/UT:ssa, jotka ovat menossa äänestykseen Lok Sabha -vaalien kolmannessa vaiheessa. 2024. Vaiheen 3 ehdokkaiden jättämisen määräaika kaikille 12 osavaltiolle/UT:lle oli 19. huhtikuuta 2024. Tarkastuksen jälkeen 1 563 ehdokasta todettiin kelvollisiksi.

Kolmannen vaiheen äänestys Lok Sabhassa 2024: Luettelo osavaltioista ja vaalipiireistä

Dhubri, Kokrajhar, Barpeta, Gauhati

Jhanjharpur, Supaul, Araria, Madhepura, Khagaria

Sarguja, Raigarh, Janjgir-Champa, Korba, Bilaspur, Durg, Raipur

Dadra ja Nagar Haveli

Daman ja Diu

Pohjois-Goa, Etelä-Goa

Kachchh, Banaskantha, Patan, Mahesana, Sabarkantha, Gandhinagar, Ahmedabad East, Ahmedabad West, Surendranagar, Rajkot, Porbandar, Jamnagar, Junagadh, Amreli, Bhavnagar, Anand, Kheda, Panchmahal, Dahod, Udodai, Bhhohar Navuchs Vadai , Valsad

Chikkodi, Belgaum, Bagalkot, Bijapur, Gulbarga, Raichur, Bidar, Koppal, Bellary, Haveri, Dharwad, Uttara Kannada, Davangere, Shimoga

Morena, Bhind, Gwalior, Guna, Sagar, Vidisha, Bhopal, Rajgarh, Betul

Baramati, Raigad, Dharashiv, Latur (SC), Solapur (SC), Madha, Sangli, Ratnagiri-Sindhudurg, Kolhapur, Hatkanangle

Sambhal, Hathras, Agra (SC), Fatehpur Sikri, Firozabad, Mainpuri, Etah, Budaun, Aonla, Bareilly

Maldaha Uttar, Maldaha Dakshin, Jangipur, Murshidabad

Vaiheen 3 äänestys Lok Sabhassa 2024: Luettelo tärkeimmistä ehdokkaista

Hasmukhbhai Patel, BJP: Ahmedabad East, Gujarat

Jyotiraditya Scindia, BJP: Guna, Madhya Pradesh

Pallavi Dempo, BJP: Etelä-Goa, Goa

Pralhad Joshi, BJP: Dharwad, Karnataka

Dimple Yadav, SP: Mainpuri, Uttar Pradesh

Adhir Ranjan Chowdhury, INC: Berhampore, Länsi-Bengal

Badruddin Ajmal, AIUF: Dhubri, Assam

Shivraj Singh Chouhan, BJP: Vidisha, Madhya Pradesh

Digvijaya Singh, INC: Rajgarh, Madhya Pradesh

Supriya Sule, NCP: Baramati, Maharashtra

Alok Sharma, BJP: Bhopal, Madhya Pradesh

Lok Sabhan vaalit 2024, vaihe 1 ja 2 – yhteenveto

Äänestysaktiivisuus Lok Sabhan vaalien 1. ja 2. vaiheessa laski vaalilautakunnan mukaan 66,14 prosenttiin ja 66,71 prosenttiin, mikä on laskua vuoden 2019 vaaleista, joissa äänestysprosentti oli 69,43 ja 69,17 prosenttia. ensimmäinen ja toinen vaihe, vastaavasti. Vaihe 1 kattoi 102 paikkaa 19. huhtikuuta, kun taas vaihe 2 kattoi 88 paikkaa 26. huhtikuuta. Loput viisi vaihetta ovat 7. toukokuuta ja 1. kesäkuuta välisenä aikana, ja äänet lasketaan 4. kesäkuuta.

Toisessa äänestysvaiheessa Karnatakan äänestysprosentti oli 69,86 14 paikasta 28:sta. Aiemmin ensimmäisessä vaiheessa yli 62 prosenttia äänestäjistä äänesti Länsi-Bengalin johdolla 81,91 prosentilla ja Tripuran prosenttiosuudella. Etnisistä jännitteistä huolimatta Manipurin äänestysprosentti oli merkittävä, 75,17 prosenttia. Toisessa vaiheessa Manipur kirjasi korkeimman äänestysprosentin, 84,85 prosenttia, jota seurasivat Assam 81,17 prosentilla ja Tripura 80,36 prosentilla. Madhya Pradeshissa äänestysprosentti oli alhaisin kuuden paikan kohdalla, 58,59 prosenttia, ja Biharin 59,45 prosenttia viiden paikan osalta.

Samankaltaiset artikkelit