Brändihuviloiden markkinat kasvavat nopeasti Intiassa ja saavuttavat 1377 miljoonan dollarin arvon vuoteen 2028 mennessä

Branded rental villa market growing fast in India, set to reach 77 mn by 2028

Brändivuokrahuviloiden markkinat kasvavat Intiassa huimaa vauhtia. Vuonna 2023 kokonaismarkkinoiden koko oli 329,6 miljoonaa dollaria, ja sen on määrä saavuttaa 1 377 miljoonaa dollaria vuoteen 2028 mennessä, mikä todennäköisesti kasvaa 33,2 prosentin CAGR:llä tulevina vuosina, Axon Developersin tutkimusraportin mukaan.

Vuokrahuviloiden konsepti, johon kuuluvat loma-asunnot, pitkäaikaisvuokrahuvilat, motellit, istutusbungalowit, rantakodit, vintage havelit jne., kukoistaa Intiassa. Maan monipuolinen maisema, johon kuuluu luonnonkauniita merirantoja, maalauksellisia laaksoja, vehreitä kukkuloita, luonnonsuojelualueita, rauhallisia jälkiruokia jne., tekee siitä täydellisen paikan vuokra-asuntoyhteisöille.

Vaikka vieraanvaraisuuden kantava osa vahvistuu edelleen, myös vaihtoehtoisilla segmenteillä, kuten kakkoskodilla ja lomahuviloilla, on tärkeä rooli.

Intian kasvava määrä HNI-yrityksiä, yritysyrityksiä, teknoyrittäjiä ja varakkaita yksinyrittäjiä investoi nyt voimakkaasti toisen asunnon kiinteistöihin, koska ne antavat heille mahdollisuuden paitsi välttää kiireisiä aikatauluja ja elää luonnossa, myös jatkaa tavanomaista työaikatauluaan. Samaan aikaan kiinteistö on henkilökohtaisen käytön lisäksi suuren osan vuodesta vuokrattavissa, mikä tarkoittaa jatkuvaa tulonlähdettä.

”On huomionarvoista, että vuokrahuviloiden suosio on nopeassa nousussa Intiassa. Rajat perinteisen vieraanvaraisuuden ja palveluasumisen välillä ovat pienenemässä. Monet meistä eivät nyt halua majoittua 250 neliömetrin pakattuun huoneeseen 5 tähden hotellissa. Pikemminkin voisimme mieluummin valita vuokrahuvilan, jossa on yksilöllistä tilaa ja valikoima palveluita, jotka voidaan räätälöidä makumme mukaan”, sanoo Ankit Kansal, MD, Axon Developers.

”Vaikka idea ei ole uusi, on tärkeää korostaa pandemian roolia, joka johti myös digitaalitalouden, keikkatalouden, etätyön, työpaikkojen jne. hyppäämiseen, mikä on myös lisännyt palveluasumisen kysyntää. Nykyään teknologiayritykset ovat tyytyväisiä ajatukseen, että heidän työntekijänsä työskentelevät etänä. Huomattava määrä tällaisia ​​ammattilaisia ​​joko omistaa toisen asunnon tai vuokraa kiinteistöjä työskennelläkseen idyllisissä ympäristöissä”, Kansal lisää.

Viime vuosina on syntynyt vuokra-asuntojen hallintaan erikoistuneita start-uppeja. Aloittavat yritykset, kuten Safron Stay, Lohono Stay ja Stay Vista jne., tuovat taloomistajilta yksittäisiä kiinteistöjä ja hallitsevat niitä ammattimaisesti, mikä lisää organisaatiota. Vuonna 2023 noin 1150 kiinteistöä on rekisteröity, ja ne kasvavat 28 prosentin CAGR:llä.

Intiassa on lähes ~ 10 000 premium-asuntoa, joita voidaan käyttää vaihtoehtoisina majoitusvaihtoehtoina. Tässä suhteessa nykyinen noin 11,5 prosentin levinneisyys on vaatimaton arvo. Siitä huolimatta segmentin kasvu jatkuu huimaa vauhtia tulevina vuosina. Seuraavien viiden vuoden aikana Intiassa on toiminnassa lähes ~ 4000 merkkihuvilaa.

Samankaltaiset artikkelit