ITR-arkistointi: Kaksinkertainen verotus on NRI:n suurin haaste veroilmoitusten jättämisessä Intiassa

tax, income tax, gst

Viime vuosina Intia on noussut vaiheeseen, jossa se on saavuttanut maailman suurimman ulkomaisen diasporan aseman noin 32 miljoonalla NRI:llä ja OCI:lla. Intian laajasta NRI-verkostosta Persianlahden maat hankkivat edelleen suurimman keskittymän muiden maiden, kuten Singaporen, Yhdysvaltojen, Kanadan, Yhdistyneen kuningaskunnan jne. kanssa. Lukuisat NRI:t muuttavat ulkomaille etsimään parempia työmahdollisuuksia ja koulutusta. , on tärkeää huomata, että NRI:tä verotetaan Intiassa itse maassa syntyneistä tuloista.

NRI:n tasaisen tulvan jälkeen SBNRI:n, NRI:n ja OCI:n keskitetyn sijoitusalustan, äskettäinen tutkimus paljasti NRI:n ja OCI:n verottamisen vivahteet vuonna 2024. Samanaikaisesti Intian hallitus jatkaa työtä saadakseen Verotusprosessi on mahdollisimman saumaton kansallisille viranomaisille, mutta niiden voimakkaista ponnisteluista huolimatta kansallisten verotuslaitosten verotusympäristössä on edelleen useita pullonkauloja.

Veromaailmassa 14,11 % Australian kansallisista tuloista ja 13,10 % Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja 8,06 % Yhdysvalloista pitävät kaksinkertaista verotusta suurimmana haasteena verojen ilmoittamisessa NRI:nä ja OCI:na. Samaan aikaan 12,10 %, 9,05 % ja 6,02 % Yhdysvaltojen, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Australian kansallisista veroviranomaisista piti verotusasiakirjojen saamista ulkomailta haastavimpana huolenaiheena verojen ilmoittamisessa NRI:nä.

Verojen ilmoittamisen NRI:n kasvavien haasteiden keskellä SBNRI:n Mudit Vijayvergiya sanoi: ”Vaikka NRI:n veroilmoitusprosessiin on tehty useita tarkistuksia, joiden tarkoituksena on tehdä siitä virtaviivaisempi ja yksinkertaisempi, verotukseen liittyvien asioiden lisääntyminen on vain aiheuttanut kasvanut edelleen. Koska NRI:t kamppailevat verotusprosessin monimutkaisten vivahteiden kanssa, on ensiarvoisen tärkeää tehdä yhteistyötä asiantuntijoiden kanssa, jotka voivat ohjata heitä tämän matkan läpi vähentäen kaikenlaisia ​​eroja.”

Haastavan verotuksen taustaa vasten kysely paljasti myös, että 10 % yhdysvaltalaisista kansallisista veroviranomaisista ja 7 % Australiasta, Kanadasta ja Singaporesta raportoivat Intian veroviranomaisille vain Intiassa ansaitut tulot. Päinvastoin, 6 % Kanadasta, 4 % Yhdysvalloista ja Singaporesta ja 3 % Australiasta ilmoitti ilmoittavansa Intian veroviranomaisille sekä Intiassa että ulkomailla ansaitun tulon.

Vaikka verojen ilmoittaminen on vaivaava ongelma NRI:lle ja OCI:lle, verosäästövaihtoehdon nousu on tuottoisa mahdollisuus jokaiselle NRI:lle. Noin 7 % Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Australiassa sijaitsevista kansallisista viranomaisista sekä 5 % Kanadasta ja Singaporesta hyödyntävät käytettävissään olevia verosäästövaihtoehtoja. Sitä vastoin vain 2 prosenttia Australiasta, 4 prosenttia Kanadasta ja Singaporesta ja 6 prosenttia Yhdistyneestä kuningaskunnasta ei tiedä verosäästövaihtoehdoista.

Tutkimus osoitti myös, että 5 % Singaporen, 4 % Yhdistyneen kuningaskunnan ja 2 % Yhdysvaltojen kansallisista veroviranomaisista ei toimita veroilmoituksia Intiaan. Niistä, jotka antavat veroilmoituksia Intiassa, vain osa heistä päättää tehdä sen itse täyttämällä lomakkeita. Suurin osa, nimittäin 12 % Yhdistyneestä kuningaskunnasta, sekä 10 % Yhdysvalloista ja 7 % Singaporesta palkkaavat veroammattilaisen tai neuvonantajan tekemään saman puolestaan.

NRI:n lisääntyessä SBNRI:n tutkimuksessa selvitettiin myös ulkomailla asuvien intialaisten ensisijaista syytä: 11 % Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja 9 % Kanadasta, minkä jälkeen muut valitsivat asua ulkomailla ensisijaisesti parempien työllistymismahdollisuuksien vuoksi. Lisäksi korkea-asteen koulutus näytti olevan ensisijainen syy, kun Singaporesta, Kanadasta ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta 9 %, 6 % ja 5 % valitsi jälkimmäisen.

Samankaltaiset artikkelit