Kasvavat CASA-talletukset suurin haaste pienille pankeille: ESAF SFB:n johtaja – Banking & Finance News

CASA, banking,

Edullisten käyttötili-, säästötili- (CASA) -talletusten mobilisointi on edelleen pienlainanantajien suurin haaste, ESAF Small Finance Bankin (ESAF SFB) toimitusjohtaja K Paul Thomas kertoo FE:lle.

”Vaikka suurilla pankeilla ei välttämättä ole haastetta käyttö- ja säästötilitalletusten (CASA) keräämisessä, se on muodostunut haasteeksi uusille pienikokoisille pankeille. Suuret yritykset, jotka yleensä parkkeeraavat rahaa suuriin pankkeihin, eivät nykyään pidä varoja käyttötilillä, vaan käyttävät vain ”sweep in” ja ”sweep out” -toimintoa, joka kuuluu olennaisesti lyhyen aikavälin FD-kategoriaan, hän sanoi.

Pienet ja uudet pankit, kuten ESAF, vievät aikaa vaihtotilipohjan rakentamiseen, hän sanoi. Säästötilien talletuksia voidaan kuitenkin kasvattaa tarjoamalla korkeampia korkoja. ESAF SFB:n kokonaistalletukset olivat 18 860 miljoonaa rupiaa Q3FY24:ssä, mikä on 41 % enemmän kuin vuotta aiemmin. CASA-suhde oli 19 %. SFB tavoittelee talletusten 16–18 prosentin kasvua 24. vuosineljänneksellä, Thomas sanoi.

Talletuskannan kasvattamiseksi lainanantaja kohdistaa myös suuren mikrolaina-asiakkaan joukkonsa ja on muodostanut omistetun tiimin, MD sanoi. Luotonannon kasvu saattaa hidastua hieman, mutta näkymät ovat positiiviset, sillä yleinen systeeminen likviditeetti paranee, Thomas sanoi.

ESAF SFB:n kokonaisennakot olivat 18 149 miljoonaa rupiaa 31. joulukuuta 2023, eli 36 % enemmän kuin vuotta aiemmin, ja kasvavat 25-30 % eteenpäin, Thomas sanoi. Mikrolainojen yhdistelmä kokonaissalkussa vaimenee vuosittain lähes 5 % joulukuun lopun 72 %:sta.

SFB keräsi marraskuussa 2023 463 miljoonaa rupiaa listautumisannin kautta, mutta joutui leikkaamaan liikkeeseenlaskun kokoa 20 % epävakaiden markkinaolosuhteiden vuoksi. Vuoden 2004 kolmannella vuosineljänneksellä vakavaraisuussuhde oli 21 % ja toissijaisten omien varojen osuus 2 % kokonaispääomasta. SFB:llä on noin 135 miljoonan rupiaa toissijaisia ​​joukkovelkakirjoja, jotka erääntyvät seuraavan 18 kuukauden aikana. Lainanantaja keräsi äskettäin 145 miljoonaa rupiaa toisen tason joukkovelkakirjalainoilla ja on parhaillaan nostamassa toista 145 miljoonaa rupiaa samaa reittiä pitkin kuluvan vuosineljänneksen aikana.

Pankki on hiljattain avannut 31 konttoria, ja pohjois- ja eteläalueet hallitsevat laajentumista. SFB on myös perustanut vyöhyketoimiston Delhiin.

”Keskitymme kasvuun Uttar Pradeshin, Rajasthanin, Odishan ja koillisalueen kaltaisiin osavaltioihin. Koska ESAF on etelässä sijaitseva perintökokonaisuus, vie aikaa kasvaa läsnäolo muissa osavaltioissa. Olemme jo läsnä 23 osavaltiossa”, Thomas sanoi.

Samankaltaiset artikkelit