Aditya Birla Sun Life India GenNext Fund Review: tuotto, salkku, pitäisikö sinun sijoittaa?

Aditya Birla Sun Life India GenNext Fund review

Aditya Birla Sun Life India GenNext Fund viettää vuosipäiväänsä tänään. 5. elokuuta 2005 käynnistetty rahasto on antanut perustamisestaan ​​lähtien kohtuullisen yli 17 %:n tuoton. Tässä on kaikki mitä sinun tulee tietää tästä järjestelmästä.

Aditya Birla Sun Life India GenNext Fund on alakohtainen/teemaattinen järjestelmä, jonka tavoitteena on luoda vaurautta sijoittamalla sellaisten yritysten osakkeisiin/osakkeisiin liittyviin instrumentteihin, joiden odotetaan hyötyvän Intian kasvavasta kulutustottumuksesta.

Käytettävissä olevien tulojen lisääntyminen nuoren sukupolven (GenNext) käsissä on vauhdittanut massiivisia kulutustrendejä viimeisen kahden vuosikymmenen aikana. Kulutustottumuksia ruokkivat korkeat käytettävissä olevat tulot, kasvava tietoisuus ja pyrkimys suuren nuorten keskuudessa. Trading Economicsin tiedot osoittavat, että kuluttajien kulutus on kasvanut lähes 5000 miljardista rupiasta vuonna 2007 noin 24 000 miljardiin ruplaan vuoteen 2023 mennessä. Perustamisestaan ​​lähtien rahasto on pyrkinyt hyötymään näistä kasvavasta kulutustottumuksesta Intiassa.

Miten se sijoittaa?

Rahasto sijoittaa yrityksiin, jotka valmistavat nuoremman sukupolven tarpeisiin ja toiveisiin sopivia tuotteita tai palveluita. Se keskittyy tuotteisiin ja palveluihin, joilla on selkeä brändi-identiteetti, mikä mahdollistaa valinnanvaran.

”Rahasto pyrkii tunnistamaan maallisia kasvutarinoita / johdonmukaisia ​​tekijöitä noudattamalla kasvuhakuista sijoitusfilosofiaa. Se sijoittaa korkealaatuisiin osakkeisiin, joilla on jatkuvan kasvun näkyvyys. Rahastolla on joustavuus sijoittaa koko markkina-arvoon ja se pyrkii välttämään korkean beta-sektoreita”, Aditya Birla Sun Life AMC kertoi FE Moneylle vastaten rahaston sijoitusfilosofiaa koskevaan kyselyyn.

Salkun allokointi

Rahaston tuoreen tiedotteen mukaan suuri osa sen salkusta (16,26 %) on sijoitettu pankkien osakkeisiin, joita seuraa hajautettu FMCG (10,42 %), autot (8,62 %), kulutustavarat (7,73 %) ja vähittäiskauppa (7,01 %). ), Rahoitus (6,2 %), henkilökohtaiset tuotteet (5,89 %), juomat (4,74 %), elintarviketuotteet (4,35 %), televiestintä (3,41 %), lääkkeet ja biotekniikka (3,38 %), vapaa-ajan palvelut (2,94 %).

Kymmenen parasta osaketta, joihin tämä rahasto on sijoittanut suuremman osuuden salkustaan, ovat ITC (6,88 %), ICICI Bank (5,43 %), HDFC Bank (3,62 %), Hindustan Unilever (3,54 %), Airtel (3,41 %), Axis Bank (2,97 %), Maruti Suzuki (2,37 %), United Spirits (2,37 %), Nestle India (2,08 %) ja Tata Motors (1,99 %).

Rahaston luokitus

Aditya Birla Sun Life India GenNext -rahastolla on Value Researchin luokitukset

Aditya Birla Sun Life India GenNext Fund Returns

Aditya Birla Sun Life India GenNext Fund seuraa NIFTY India Consumption Total Return -indeksiä. Intian sijoitusrahastojen yhdistyksen (AMFI) verkkosivuilla olevien tietojen mukaan 4. elokuuta asti rahasto on antanut seuraavat tuotot:

  • Tämän järjestelmän suora suunnitelma on antanut 19,28 % vuosituottoa 10 vuodessa ja tavallinen suunnitelma 18 %.
  • Tämän järjestelmän suora suunnitelma on tuottanut 15,31 % vuosituottoa 5 vuodessa ja tavallinen suunnitelma 13,99 %.
  • Tämän järjestelmän suora suunnitelma on antanut vuositasolla 25,79 % tuottoa 3 vuodessa ja normaali suunnitelma 24,33 %.
  • Tämän järjestelmän suora suunnitelma on antanut 15,35% vuosituottoa 1 vuodessa ja normaali suunnitelma 14% tuottoa.

Tämän järjestelmän säännöllinen suunnitelma on lanseerauksen jälkeen tuottanut 17,52 %.

Kustannussuhde, kuormitusrakenne

Tämän rahaston normaalin järjestelyn kokonaiskulusuhde on 1,92 % ja suoran järjestelyn 0,86 % (sisältää lisäkulut sekä tavara- ja palveluveron hallinnointipalkkioista.) Pääsykuormaa ei ole. Mutta on olemassa irtautumiskuorma, jota sovelletaan 1 %:n korolla sovellettavasta nettoarvosta osuuksien lunastukseen/vaihtoon 30 päivää jakamispäivästä tai sitä ennen.

Nykyinen NAV ja AUM

Rahaston tämänhetkinen Asset Under Under (AUM) on Rs 3965,23 crore ja nykyinen NAV on 159,5600 (suora) ja 178,6900 (tavallinen).

Kenen pitäisi sijoittaa tähän rahastoon?

Koska Aditya Birla Sun Life India GenNext Fund noudattaa kulutusteemaa, se pyrkii välttämään sektoreita, joilla on korkea volatiliteetti, joten se on hyvä sijoitusvaihtoehto ensisijoittajalle.

”Aditya Birla Sun Life India GenNext Fundin on oltava osa jokaisen sijoittajan ydinsalkkua. Rahasto keskittyy erilaisista sosioekonomisista trendeistä johtuviin mahdollisuuksiin, jotka lisäävät kulutuksen arvoa eri sektoreilla. Lisäksi rahaston strategia toimia ala- ja markkina-arvoa agnostikkona parantaa entisestään kykyä valita parhaat liiketoiminnat kaikilta osiltaan ja lisää kasvupotentiaalia”, AMC sanoi.

Vaikka tämä rahasto on tuottanut kunnollista tuottoa käynnistämisen jälkeen, sijoittajien on oltava varovaisia ​​ennen sijoittamista kahdesta syystä:

  • Ensinnäkään ei ole varmuutta tai takeita siitä, että tämä rahasto jatkaa samanlaisen tuoton tuottamista myös tulevaisuudessa.
  • Toiseksi osakesijoitusrahastojen sektorikohtainen/teemaattinen luokka on täynnä useita järjestelmiä. Jotkut heistä ovat tuottaneet parempaa tuottoa viimeisten 10, 5, 3 ja 1 vuoden aikana.

Mitä sinun tulee tehdä, jos suunnittelet sijoittamista?

Pelkästään aiemman tuoton perusteella sijoittaminen on riskialtista yritystä. Sijoittajien tulee ottaa huomioon taloudelliset tavoitteensa, riskinottohalunsa ja riskikykynsä päättääkseen, kannattaako heidän sijoittaa tähän rahastoon vai ei. Parhaan päätöksen tekemiseksi on suositeltavaa kääntyä SEBI-rekisteröidyn talousneuvojan puoleen.

Samankaltaiset artikkelit