Intian joukkovelkakirjalainojen tuotot nousevat, kun yhdysvaltalaiset kumppanit hyppäävät pidemmälle, ja rupia putoaa satuttaakseen

indian bond yields

Intian valtionlainojen tuottojen odotetaan nousevan torstain alkuistunnossa, mikä seuraa USA:n tuottojen nousua edelleen, kun taas huolet kohonneesta kotimaisesta inflaatiosta vaivaavat edelleen sijoittajia. Vuoden 2033 joukkovelkakirjalainojen viitetuotto 7,26 % on todennäköisesti välillä 7,15 % – 7,19 % sen jälkeen, kun se päätti edellisen istunnon 7,1516 %:iin, valtion ylläpitämän pankin kauppias sanoi.

Sijoittajat sanoivat myös, että rupian jyrkkä pudotus voi heikentää joukkovelkakirjamarkkinoiden tunnelmaa. ”Tekijät ovat muuttuneet laskevammiksi, ja voimme nähdä joukkolainojen tuotoissa enemmän nousua tänään, ja huomenna 7,20 prosentin testi on erittäin todennäköinen. Jopa rupian heikkeneminen alkaa nyt satuttaa”, kauppias sanoi.

Intian rupian odotetaan laskevan enemmän torstaina Yhdysvaltain osakkeiden myynnin seurauksena Yhdysvaltain luottoluokituksen alenemisen seurauksena, ja toimittamattomat termiinit osoittavat, että rupia avautuu noin 82,70:ssa dollariin sen jälkeen kun se oli edellisenä päivänä 82,5825. istunto. Yhdysvaltain tuotot nousivat keskiviikkona vahvan yksityisen työllisyystiedon ja ilmoituksen hallituksen erääntyvän velan takaisinmaksusta. 10 vuoden valtionlainojen tuotto nousi yli 4,10 % ensimmäistä kertaa yhdeksään kuukauteen.

Paikalliset joukkolainojen tuotot ovat nousseet viime aikoina seuraten USA:n tuottopiikkiä, koska uskotaan, että korot pysyvät korkeina pidempään. Todennäköisyys syyskuun koronnostolle on vain noin 18 %. Samaan aikaan huoli siitä, että vähittäiskaupan inflaatio kiihtyy jälleen lähitulevaisuudessa, pitää sijoittajat loitolla, koska se voi pakottaa Intian keskuspankin (RBI) omaksumaan haukan kannan ensi viikolla.

”Arvioimme markkinainflaation 6,2 prosenttiin QE-23:ssa (verrattuna edelliseen 5,5 prosenttiimme), ja heinäkuun CPI:n odotetaan olevan noin 6,2-6,4 prosenttia”, Morgan Stanley sanoi. Intian vähittäiskaupan inflaatio hyppäsi kesäkuussa 4,81 prosenttiin neljän kuukauden hidastuttuaan. Kauppiaat odottavat myös velkatarjontaa perjantaina, kun New Delhi pyrkii keräämään vähintään 390 miljardia rupiaa.

Samankaltaiset artikkelit