RBI todennäköisesti säilyttää status quon korkojen suhteen: Asiantuntijat

rbi, reserve bank of india, sectoral deployment, bank loan to MSME, msme loan share in non food credit, bank credit to micro and small enterprises, msme loans, msme npas

Inflaation kiihtyessä asiantuntijat uskovat, että Intian keskuspankki todennäköisesti säilyttää status quon ohjauskoroissa. Kuusijäseninen rahapoliittinen komitea, jota johtaa RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das, pitää kokouksen 8.-10. elokuuta. Professori NR Bhanumurthy, varakansleri, tohtori BR Ambedkar School of Economics University, Bengaluru, kertoi PTI:lle: ”Vaikka kuluttajainflaatio kiihtyy pääasiassa elintarvikeinflaatiosta, luottojen kysyntä pysyy terveenä… En usko, että RBI pilaa puoluetta . Se todennäköisesti johtaa korkotason status quoon.” Bhanumurthy, entinen National Institute for Public Finance and Policy, Unionin valtiovarainministeriön rahoittama ajatushautomo, sanoi, että hänen uskonsa oli, että RBI tutkii inflaation luonnetta ja sen kehityskulkua ja ottaa yhteyttä lokakuun rahapolitiikan katsaukseen. .

”Kansainväliset tekijät saavat minut uskomaan, että kuluttajahintaindeksiin, joka voi olla noin 5,5 prosenttia, vaikuttaa kausivaihtelu ja jos leikkaamme sen pois, se voi laskea lähemmäksi 4-4,5 prosenttia”, ekonomisti sanoi. Bandhan Bankin pääekonomisti Siddhartha Sanyal sanoi, että uteliaisuus seuraavaa MPC-kokousta kohtaan on varmasti lisääntynyt.” Suurimman osan viime tilikaudesta tapahtuneen koronnostojakson jälkeen MPC säilytti korkojen vallitsevan tilan huhti- ja kesäkuussa.

Tämä tauko oli oikeutettu kuluttajahintainflaation hidastumisella alle viiden prosentin kesäkuukausina”, hän sanoi. Toukokuusta 2022 lähtien RBI oli nostanut lyhytaikaisten lainojen korkoa (repo) kumulatiivisesti 250 peruspisteellä tarkistaakseen inflaation, ennen kuin se osui. taukopainike huhtikuussa.Edellisissä kahden kuukauden välein kesäkuussa tehdyissä politiikkakatsauksissa viitekorko pidettiin ennallaan. Viime aikoina inflaatio on jälleen noussut, ja tärkeimmät globaalit keskuspankit, kuten Fed, ovat jälleen ryhtyneet nostamaan korkoja huolen vuoksi. Sanyal sanoi ja lisäsi, että tämä tausta on varmasti johtanut tulevan rahapolitiikan kiristymisen todennäköisyyden kasvuun lähitulevaisuudessa. Yhdysvaltain keskuspankki nosti äskettäin korkoa 25 peruspisteellä 5,25-5,5 prosenttiin. senttiä, mikä nousi usean vuoden huipulle.

Euroopan keskuspankki oli myös ilmoittanut uudesta neljänneksen prosenttiyksikön koronkorotuksesta, joka nosti sen pääkoron 3,75 prosenttiin.” MPC valvoo vahvasti inflaatiota, eikä toista nostoa lähikuukausina voida sulkea pois. Perusodotukseni on tauko elokuussa”, hän sanoi. Intian kuluttajahintaindeksi näyttää jäävän alle viiden prosentin kuluvalla vuosineljänneksellä, ja suurin osa hinnannoususta tulisi elintarvikkeiden hinnoista, hän sanoi.

Maan kuluttajahintaindeksiin (CPI) perustuva vähittäiskaupan inflaatio nousi kesäkuussa kolmen kuukauden korkeimmalle, 4,81 prosenttiin, johtuen pääasiassa ruoan hintojen kovenemisesta. Inflaatio pysyy kuitenkin RBI:n mukavuustason sisällä alle 6 prosentissa. Lisäksi ulkoisen sektorin tasapaino parani merkittävästi viime kuukausina ja rupia pysyi kimmoisena, Sanyal sanoi. ”Kaiken kaikkiaan RBI:n odotetaan pysyvän varovaisena ja korostavan vahvaa inflaatiovalvontaansa”, hän totesi.

Samankaltaiset artikkelit