Yhdysvaltain keskuspankki pitää ohjauskoron ennallaan viidennen peräkkäisen kokouksen ajan; odottaa kolme koronlaskua tänä vuonna – Investing Abroad News

Jerome-Powell

Yhdysvaltain keskuspankki piti ohjauskoron ennallaan 5,25–5,5 prosentissa. Yhdysvaltain päättäjät vahvistivat, että koronlaskuja voidaan nähdä kolme kertaa tänä vuonna.

Huolimatta viimeaikaisista inflaatiotiedoista, jotka ovat tulleet odotettua kuumemmiksi, luvut ”eivät ole oikeastaan ​​muuttaneet yleistä tarinaa, joka on inflaation asteittainen lasku, hieman kuoppainen tie”, sanoi Yhdysvaltain keskuspankin puheenjohtaja Jerome Powell lehdistötilaisuudessa.

Fedin puheenjohtaja sanoi, että inflaatio on edelleen koholla ja se on nostanut taloudellisia odotuksia tulevaisuudesta, mutta alentanut joulukuussa antamansa ennustetta työttömyysasteodotuksille.

FOMC:n kokouksessa 19 yhdysvaltalaista päättäjää näkee kolmen neljännespisteen koronleikkauksen tänä vuonna, kun taas toiset näkevät kaksi tai vähemmän.

Talousrintamalla Yhdysvaltain päättäjät ennustivat tämän vuoden talouskasvua 2,1 prosenttiin joulukuun ennustetusta 1,4 prosentista. He odottavat myös maan BKT:n kasvavan 2 prosenttia siitä, mitä he aiemmin odottivat – 1,8 prosenttia

Pitkällä aikavälillä Yhdysvaltain päättäjät kiinnittivät Fedin ohjauskoron 2,6 prosenttiin aiemmin odotetusta 2,5 prosentista.

Samankaltaiset artikkelit