Ennustettavuus on avainasemassa uudelle M&M Finance MD:lle

M&M MD

Muutaman kivikkoisen neljänneksen jälkeen Mahindra & Mahindra Financial Services (M&M Finance) haluaa kääntää omaisuutensa. Ei ihme, että M&M Groupin toimitusjohtaja ja MD Anish Shah näyttävät olevan varsin tyytyväisiä sen suorituskykyyn.

Äskettäin hän kertoi analyytikoille, että rahoitusosasto on menestynyt erinomaisesti, ja sen 24. tilikauden taloustiedot ovat vahvat. ”Luottotappiot ovat hyvin vuosineljännekselle ja vuodelle luvatuissa rajoissa. Joten kaiken kaikkiaan se on ollut erittäin vahva suorituskyky Mahindra Financessa”, Shah sanoi.

Numerot oikeuttavat hänen nousemuksensa. M&M Financen lainakanta on kasvanut 24 prosenttia vuodentakaisesta 1,02 biljoonaan rupiaan 24 vuoden lopussa. Myös silloin, kun korot olivat nousussa. Se myös hidasti kasvua tietyillä segmenteillä, mikä johti konsolidoidun bruttovaiheen 3 (GS-3) omaisuussuhteeseen eli bruttohuippuluottojen osuuteen, joka parani 3,4 prosenttiin maaliskuussa 2024 vuoden 2023 4,5 prosentista – paljon paremmin kuin tavoite 4 %.

Shah uskoo kuitenkin, että NBFC on vielä vasta puolivälissä käännevaiheessa.

Myös ajoneuvorahoitusyhtiö on kohdannut vaikeita aikoja. Vuoden 22 ensimmäisellä neljänneksellä sen huonojen luottojen suhde yli kaksinkertaistui 15,5 prosenttiin vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen 7,4 prosentista Covid-kriisin vuoksi. Samalla ajanjaksolla se raportoi myös 1 529 miljoonan ruplan nettotappion, kun nettotulos oli 684 miljoonaa ruplaa.

Järjestämättömien varojen kasvaessa NBFC keskittyi elpymiseen. Mutta kuuden kuukauden sisällä, syyskuussa 2022, se kohtasi Intian keskuspankin (RBI) vihan sen ulkoisten palautusagenttiensa korkean käden vuoksi.
Pankkiviranomainen kielsi NBFC:tä harjoittamasta lainojen takaisinperintää tai takaisinottoa ulkoistamisjärjestelyjen kautta sen jälkeen, kun 27-vuotias raskaana oleva nainen murskattiin kuoliaaksi traktorin pyörien alle, ja ulkopuolinen perintäagentti ajoi hänet väkisin pois. NBFC kuitenkin herkisti talteenottoaineet, ja tammikuussa 2023 RBI poisti rajoitukset.
Vuoden 24 viimeisellä neljänneksellä NBFC teki 136 miljoonan rupiaa koskevan varauksen Mizoramissa tapahtuneesta petoksesta työntekijöidensä ja ulkopuolisten osapuolten välisen salaisen yhteistyön vuoksi.

Motilal Oswal Institutional Equitiesin tutkimusanalyytikko Abhijit Tibrewal sanoi, että vaikka toipumisonnettomuuden ja Mizoram-petosten kaltaiset tapahtumat eivät todennäköisesti toistu lähi- tai keskipitkällä aikavälillä, NBFC on aiemmin pettynyt omaisuuden laatuun.
”Joskus syynä on ollut epävakaa monsuuni, joskus alhainen mallisto tai huonosti toiminut traktorivalikoima. Joten näitä tapahtui edelleen, etenkin tilikausien ensimmäisellä puoliskolla. Tietenkin H2:ssa he toipuivat takaisin, hän sanoi.
Tibrewal lisäsi, että kun yhtiö puhuu ennustettavuudesta, se puhuu johdonmukaisuudesta läpi vuoden. ”Joten enemmän ennustettavuutta liiketoiminnassa ja vähemmän yllätyksiä seuraamme innokkaasti.”
Välitysyhtiö Sharekhan jakoi samanlaisia ​​näkemyksiä. Se sanoi, että M&M Financen jatkuvaa tuloskehitystä ja toteutusta seurataan tarkasti sijoittajien luottamuksen rakentamiseksi.
”Yhtiö keskittyy tuotevalikoiman parantamiseen, mikä johtaa parempaan tuottoon, korkeampiin palkkiotuotteisiin ja alhaisempiin luottokustannuksiin tulosta tukemaan. Kasvun maltillisuus ja korkeammat rahastokustannukset voivat kuitenkin aiheuttaa riskejä 25. tilikauden tulokselle (arviot), se sanoi.
Maailmanlaajuinen välittäjä Jefferies sanoi, että se odottaa M&M Financialin lainojen kasvun hidastuvan 18 prosenttiin 25. tilikaudella edellisen tilikauden 24 prosentista ja että erotus pysyy vaihtelevana vuonna 25. ”Luottokustannusten taustalla olevat poistot ovat mielestämme avain korkeampaan oman pääoman tuottoprosenttiin”, se sanoi.

Puhuessaan FE:lle, hiljattain nimitetty M&M Financen toimitusjohtaja Raul Rebello myönsi, että NBFC:n suorituskyky on ollut hieman epävakaa aiemmin. ”Johtavana NBFC:nä meidän on osoitettava erittäin vakaata omaisuuden laatua ja riskituloksia, ja tällä rintamalla, olipa kyseessä Covid-19 tai sitä ennen, olimme melko epävakaita”, hän sanoi.
Viimeisten kahden vuoden aikana yhtiö on investoinut useisiin valvontatoimintoihin. He ovat palkanneet uuden riskipäällikön, Chief Compliance Officerin, uudet vakuutus-, perintä- ja analytiikkatoimialojen johtajat. ”Investoimme paljon varmistaaksemme, että volatiliteettiin puututaan merkittävästi”, hän lisäsi. Rebello haluaa laajentaa NBFC:n markkinaosuutta pyöräliiketoiminnassa, monipuolistaa omaisuutta ja saavuttaa 2,5 prosentin pääoman tuotto. ”Ennustettavuus” liiketoiminnan tulokseen nähden pysyisi siis uuden MD:n muotisanana.

Samankaltaiset artikkelit