Tekniset osakkeet, kuten Infosys, HCL Tech ja Wipro, putosivat yli 5 % Accenturen leikkaamisen jälkeen – Market News

IT shares down after Accenture's growth outlook

Intialaiset IT-yritykset ovat pudonneet 3-5 % perjantaina sen jälkeen, kun globaali IT-suuryritys Accenture alensi liikevaihdon kasvuohjeistustaan ​​vuodelle 2024 huolissaan maailmanlaajuisesta epävarmuudesta ja asiakkaiden heikosta kulutuksesta konsultointipalveluihin.

HCL Tech nousee tämän ryhmän suurimmaksi häviäjäksi, ja se on laskenut yli 5 %, mikä merkitsee sen merkittävintä yhden päivän pudotusta 15 kuukauteen tietojen mukaan.

Accenturen tarkistettu ennuste arvioi nyt sen koko vuoden liikevaihdon kasvavan 1–3 prosenttia aiemmasta 2 prosentista 5 prosenttiin.

Perjantain laskusuhdanne on kääntänyt Nifty IT -indeksin negatiiviseksi vuodelle ja pudonnut yli 7 % tällä viikolla. LTIMindtree nousee merkittävimmäksi jälkeenjääneeksi, ja se on kokenut 21 prosentin pudotuksen tähän päivään mennessä, kun taas Mphasis ja Coforge ovat myös rekisteröineet laskua 12-13 prosentin välillä.

”Accenturen tuloksilla voi olla kaksipuolinen vaikutus intialaisiin IT-yrityksiin, kuten TCS, Infosys ja Wipro. Accenturen varovainen ohje kahdelle seuraavalle vuosineljännekselle viittaa IT-kulujen mahdolliseen hidastumiseen. Heidän odotettua alhaisempi tuloskasvuohjeistus kahdelle seuraavalle vuosineljännekselle saattaa saada sijoittajat olemaan varovaisia ​​myös intialaisten IT-yritysten suhteen. Accenturen liikevoittomarginaalien lasku kertoo kustannusten noususta. Intialaiset IT-yritykset saattavat kohdata samanlaisia ​​paineita, jotka vaikuttavat niiden kannattavuuteen”, sanoi Amit Goel, Pace 360:n perustaja ja johtava globaali strategi.

Goel lisäsi myös, että sijoittajat saattavat arvioida uudelleen näiden yritysten kasvuennusteitaan. IT-alalla saattaa lähitulevaisuudessa esiintyä jonkin verran epävakautta nykyisen markkinatilanteen vuoksi. Uskomme, että sijoittajien tulisi lykätä sijoitusten tekemistä, kunnes on tapahtunut merkittävä korjaus, koska osakemarkkinat ovat erittäin ylihinnoiteltuja.

”Vaikka palvelujen globaalissa kysynnässä voi olla epävarmuutta, intialaiset IT-yritykset voivat hyödyntää vahvuuksiaan kustannusten optimoinnissa ja monipuolistamisessa selviytyäkseen tämän ajanjakson yli. Keskittymällä innovaatioihin ja sopeutumalla alan kehittyvään dynamiikkaan intialaiset IT-yritykset voivat sijoittua kestävään kasvuun nykyisestä taloustilanteesta huolimatta”, sanoi Anirudh Garg, INVAssetin partneri ja rahastopäällikkö.

Garg lisäsi myös, että sijoittajille, joilla on pitkä näkemys Intian IT-sektorista, suositellaan tasapainoisen näkökulman säilyttämistä viimeaikaisen kehityksen keskellä. Vaikka Intian laajemman IT-indeksin viimeaikainen laskusuhdanne ja Accenturen konservatiiviset näkymät ovat lyhyen aikavälin esteitä, on tärkeää tunnustaa alan kestävä vahvuus ja mahdollisuudet pitkän aikavälin laajentumiseen.

Samankaltaiset artikkelit