Jotkut käyttäjät ”käyttävät väärin” valuuttajohdannaissääntöjä: RBI – Banking & Finance News

RBI

Intian keskuspankin apulaispääjohtaja Michael Patra toisti valuuttajohdannaisia ​​koskevan sääntelyviranomaisen kannan, mutta sanoi, että valuuttajohdannaisilla ei ole säännöksiä kaupankäynnistä ilman taustalla olevaa riskiä.

Koska suojauksesta ei kuitenkaan vaadittu asiakirjatodisteita 100 miljoonan dollariin asti, jotkut markkinatoimijat olisivat saattaneet käyttää sitä väärin.

”Jotkut markkinatoimijat ovat käyttäneet tätä väärin tarkoittaen, että asiakirjojen lieventäminen merkitsee sitä, että taustalla ei ole, mikä ei pidä paikkaansa ja mikä on lain vastaista”, Patra sanoi politiikan jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

RBI viivästytti torstaina konsolidoitujen ohjeidensa täytäntöönpanoa pörssikaupankäynnin kohteena oleville valuuttajohdannaisille kuukaudella, koska kauppiaat ryntäsivät poistumaan suojaamattomista positioista ennen toimenpidettä, jonka piti alkaa perjantaina.

Markkinaosapuolet sanovat, että muutos kuivattaa volyymit johdannaismarkkinoilla, koska omat kauppiaat ja yksittäiset sijoittajat muodostavat suurimman osan markkinoista. Avoin kiinnostus rupiajohdannaisia ​​kohtaan kansallisessa pörssissä yli puolittui tällä viikolla 3,5 miljoonaan.

Reserve Bank vuonna 2014 antoi kauppiaille mahdollisuuden ottaa jopa 10 miljoonan dollarin positioita, jotka myöhemmin nostettiin 100 miljoonaan dollariin ilman, että heidän tarvitsisi toimittaa todisteita suojauksesta.

RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das sanoi, että keskuspankin politiikka pörssikaupankäynnin kohteena oleviin valuuttajohdannaisiin (ETCD) ei muuttunut, ja toisti, että taustalla oleva valuuttariski on välttämätön rupiajohdannaisten kaupankäynnille pörsseissä.

”RBI:n politiikka ei ole muuttunut. Tämä pohjan tarve on aina ollut osa RBI:n politiikkaa useiden vuosien ajan”, Das sanoi politiikan jälkeisessä tiedotustilaisuudessa perjantaina. – Koska saimme useilta markkinatoimijoilta pyynnön, että he tarvitsevat lisää aikaa, pidensimme tammikuun 5. päivän kiertokirjeen toimeenpanoaikaa.

Keskuspankki on myös sallinut pienten rahoituspankkien (SFB) käyttää rupiajohdannaisia ​​suojautuakseen korkoriskiltä. Toistaiseksi pienet rahoituspankit ovat saaneet käyttää suojautumiseen vain korkofutuureja. Keskuspankki julkaisee asiasta lähiaikoina kiertokirjeen.

”Suhtaudumme myönteisesti viranomaisilmoitukseen, jonka mukaan SFB:t voivat käyttää rupian korkojohdannaistuotteita korkoriskien suojaamiseen, koska tämä lisää joustavuutta suojaustoiminnallemme ja auttaa lisäämään taseen joustavuutta”, sanoi Sanjay Agarwal, perustaja, MD ja toimitusjohtaja, AU. Pieni rahoituspankki.

Samankaltaiset artikkelit