Dollari pysyy vaimeana ennen uudenvuoden lomia – CaFE Invest News

Dollar-INR price today

Kirjailija: Gaurang Somaiya

Rupia nousi jyrkästi marraskuussa epäillyn dollarin virtauksen ja pienentyneen kauppavajeen seurauksena. Tiedot osoittivat, että alijäämä supistui 20,58 miljardia dollaria marraskuussa verrattuna 31,46 miljardiin dollariin edellisessä kuussa.

Tällä verotuksellisella Intian tavaravienti oli 278,80 miljardia dollaria, mikä on 6,51 % laskua vuodessa, kun taas tavaroiden tuonti oli 445,15 miljardia dollaria eli 8,67 % vuodessa. Viikon ajan rupia käytiin kapealla vaihteluvälillä ja volatiliteetti pysyi kurissa RBI:n aktiivisen intervention jälkeen. Uusimmat RBI:n julkaisemat tiedot osoittivat, että valuuttavarannot nousivat korkeimmalle tasolle 20 kuukauteen 615,9 miljardiin dollariin.

Kotimaisella rintamalla ei ole olemassa suuria vihjeitä, ja valuuttaan vaikuttivat enemmän globaalit tekijät. Dollari sai suurimmat pisteensä Fed-virkamiesten haukkamaisen lausunnon jälkeen. Dollari heikkeni viikon lopulla suuria ristiriitoja vastaan, kun tiedot osoittivat Yhdysvaltain BKT:n kasvun kolmannella vuosineljänneksellä hitaammin 4,9 % verrattuna edellisen neljänneksen 5,2 %:iin.

Toinen Fedin jäsen tyrmäsi odotuksia lainakustannusten tulevista leikkauksista. Heikkous jatkui sen jälkeen, kun ydin-PCE-indeksi kasvoi marraskuussa 2,6 %:iin (yoY) verrattuna edellisen kuukauden 2,9 %:iin.

Tällä viikolla kotimaisella rintamalla ei odoteta julkaistavan merkittäviä tietoja ja globaalit tekijät pysyvät edelleen huomion kohteena. Yhdysvalloista, odottavat myynnit ja Chicagon PMI-numero dollarin näkemysten mittaamiseksi.

Odotamme USDINR:n (Spot) käyvän kauppaa sivuttain ja noteeraavan välillä 82,00 ja 82,50. Dollariindeksin osalta odotamme sen käyvän kauppaa negatiivisella harhalla ja noteeraavan välillä 100,50 ja 102,50.

Viime viikolla Japanin jeni oli huomion kohteena ennen Japanin keskuspankin politiikkaa. Japanin jeni oli huomion kohteena sen jälkeen, kun BoJ säilytti äärimmäisen löysät politiikka-asetukset laajalti odotetulla liikkeellä.

BOJ:n kuvernööri sanoi, että hinnat ja palkat näyttävät liikkuvan oikeaan suuntaan, kun ammattiliitot ja suuret yritykset kertoivat mahdollisuudesta jatkaa palkkojen nousua ensi vuonna. Keskuspankki jätti myös ennalleen lupauksen lisätä elvytystoimia tarvittaessa ”epäröimättä”.

Samankaltaiset artikkelit