Analyytikot tarkkailevat Bandhanin tarkastusta, toimitusjohtajan nimittämistä – Banking & Finance News

Bandhan Bank, NCGTC, top news, latest news, business news,

Bandhan Bankin toimitusjohtajan ja toimitusjohtajan Chandra Shekhar Ghoshin seuraajan nimittäminen sekä pankin lainakannan tarkastus ovat analyytikkojen mukaan edelleen keskeisiä osakkeita, vaikka lainakanta onkin kasvanut tasaisesti. -kehittävät varat ovat laskeneet jyrkästi.

”Vaikka pankki on tehnyt täydet varaukset CGFMU:n (mikroyksiköiden luottotakuurahasto) vaatimukseen liittyvistä huonoista lainoista ja odottaa tarkastuksen valmistuvan kesäkuuhun mennessä, pysymme valppaina samassa asiassa ja myös uuden toimitusjohtajan nimittämisessä”, välitysyhtiö Motilal Oswal Financial Services sanoi raportissaan.

Kolkatassa toimivan pankin nettotulos laski maaliskuun neljänneksellä 93 % vuodentakaisesta 55 miljardiin korkeampien varausten ja huonojen lainojen arvonalentumisten vuoksi. Tulosten jälkeisessä analyytikkopuhelussa Ghosh sanoi, että tekniset poistot liittyvät mikroluottoon, joka koskee kolmen vuoden jaksoa, joka päättyi FY22. Kaikista 3 852 miljoonan teknisistä alaskirjauksista CGFMU:n salkku oli 3 053 miljoonaa euroa.

Tammikuussa pankki ilmoitti, että National Credit Guarantee Trust Company (NCGTC) suorittaa Reserve Bank of India -tarkastuksen pankin CGFMU-lainavaatimuksista.

Perjantain analyytikkopuhelussa pankin johto sanoi, että koko salkku, josta CGFMU:n vaateita on haettu, on nyt täysin katettu. Tätä salkkua koskeva tarkastusprosessi on johdon mukaan edelleen käynnissä, ja tuloksia odotetaan pian.

Toisaalta pankin bruttolainat kasvoivat 14 % vuodentakaisesta (yoy), kun 31. maaliskuuta johtui pienten ja keskisuurten yritysten lainojen sekä mikrorahoituslaitosten lainojen kasvu. Talletukset kasvoivat 25 % vuotta aiemmasta määräaikaistalletusten ja käyttötilisäästötilitalletusten (CASA) kasvun ansiosta.

”Avain positiivinen tammi-maaliskuussa oli mielestämme pankin toimittaminen talletusten kasvussa. Vähensimme FY25-26F EPS:ää ~12 % ja rakennamme nyt 1,8–1,9 %:n RoA:n yli FY25-26F:n (verrattuna ~2,2 % aiemmin). Pidämme edelleen silmällä toimitusjohtajan tulevaa muutosta”, Nomura sanoi raportissa.

Pankin johto on sanonut odottavansa uusien lipsahdusten tasaantuvan tulevilla vuosineljänneksillä. Johto arvioi luottokustannusten pysyvän 1,8-2 %:ssa kokonaissalkusta, kun taas nousevien yrittäjien yrityssalkun luottokustannusten olevan 2,5 %.

Toisaalta Axis Securitiesin analyytikot pelkäävät, että yleisen luottovauhdin hidastuminen saattaa suistaa pankin tuloskehityksen. ”Kaikki EEB-kirjasta johtuvat ylimääräiset omaisuuden laatustressit voivat mahdollisesti vaikuttaa tulosarvioihimme”, välitys sanoi.

Samankaltaiset artikkelit