Raakaöljyn hinnat nousevat, kun Yhdysvaltain osakkeet ovat nousseet odotettua vähemmän – Commodities News

crude oil prices

Öljyn hinta nousi torstaina sen jälkeen, kun Yhdysvaltain raakaöljyvarastot nousivat odotettua vähemmän viime viikolla ja polttoainevarastot vähenivät voimakkaasti. Brent-raakaöljyfutuurit nousivat 15 senttiä 83,11 dollariin tynnyriltä vuoteen 0021 GMT mennessä, kun taas US West Texas Intermediate -raakaöljyfutuurit nousivat 18 senttiä 79,31 dollariin tynnyriltä.

Vertailuindeksit nousivat noin prosentin keskiviikkona sen jälkeen, kun raakaöljyn varastot nousivat kuudennen viikon peräkkäin ja kasvoivat 1,4 miljoonalla tynnyrillä, mikä on noin kaksi kolmasosaa 2,1 miljoonan tynnyrin noususta, jonka analyytikot olivat ennustaneet Reutersin kyselyssä. Bensiini- ja tislevarastot laskivat odotettua enemmän, myös YVA-tiedot osoittivat.

Vahva Yhdysvaltain dollari ylläpitää status quon lyhyellä aikavälillä, kun markkinat varautuvat riskiin, että Yhdysvaltain keskuspankin ensimmäinen koronlasku viivästyy tämän vuoden toiselle puoliskolle Reutersin valuuttastrategioiden kyselyn mukaan. Fedin puheenjohtaja Jerome Powell sanoi, että inflaation jatkuminen ”ei ole varmaa”, vaikka Yhdysvaltain keskuspankki odottaa edelleen laskevansa viitekorkoaan tänä vuonna.

Markkinat odottivat myös Kiinan kauppatietoja. Peking ilmoitti tällä viikolla, että se tavoittelee jälleen noin 5 prosentin BKT:n kasvua tänä vuonna. Monet analyytikot ovat kuitenkin epäileviä, ja tuonnin ja viennin kehitys viime kuukausina viittaa siihen, että kauppa ei tule olemaan merkittävä talouden veturi.

Tarjonnan tiukkuuden merkkinä öljyn suurin viejä Saudi-Arabia nosti Aasiaan myymänsä lippulaivan Arab Light -raakaöljyn hintoja huhtikuussa 1,70 dollariin tynnyriltä Omanin/Dubain keskiarvon yläpuolelle, kauppalähteet kertoivat.

Samankaltaiset artikkelit