Palkintoihin liittyvät säästöt: Uusi tapa säästää samalla kun voitat jännittäviä palkintoja

Prize-linked Savings: A new way of saving while winning exciting rewards

Kovalla työllä ansaittujen tulojen säästäminen ja moninkertaistaminen on inhimillinen vaisto. Vuosikymmeniä ansaitseva väestö jatkoi omaisuuden rakentamista pitkän säästöperinnön avulla. Ihmiset jokaisesta maan syrjäisestä kolkasta työskentelevät aktiivisesti merkittävän säästösalkun rakentamiseksi. Epäilemättä taloudellinen tyyny voi auttaa yksilöitä kestämään odottamattomia kuluja ilman, että heidän tarvitsee turvautua velkaan tai taloudellisiin rasitteisiin.

Covid-19-pandemian puhkeaminen muutti kuitenkin koko skenaarion globaalista taloustilanteesta. Intian maisema huomioon ottaen maan talouskäyttäytyminen on silmiä avaavaa, sillä noin 69 % kotitalouksista kamppailee taloudellisen epävarmuuden ja haavoittuvuuden kanssa.

Kun teknologia on tunkeutunut syvemmälle elämäämme, se mullistaa perinteisen säästämisen epämiellyttävän prosessin ja tuo seismisen muutoksen siihen, miten nuorempi sukupolvi näkee ajatuksen rahojensa säästämisestä. Perinteisestä säästämistavasta siirtyessä ihmiset keskittyvät nyt entistä enemmän palkitsemiseen perustuvan säästämisajattelun kehittämiseen ja samalla säästämiskäyttäytymiseen taloudellisen hyvinvoinnin ratkaisevana ennustajana.

Perinteiset pankkilaitokset ovat jo pitkään tarjonneet järjestelmiä, jotka tarjoavat turvallisen mutta ennustettavan tuoton säästöille. Kuitenkin nykypäivän digitaalisessa ympäristössä nuorempi sukupolvi etsii kiinnostavampia ja dynaamisempia lähestymistapoja säästämiseen, taipuen osakkeisiin ja digitaaliseen omaisuuteen sijoittamiseen. Palkintoihin sidotut säästöt, useilla globaaleilla markkinoilla vallitseva käsite, on nyt tullut Intiaan, jonka tavoitteena on mullistaa teknologiataitoisten milleniaalien säästäminen. Tämä innovatiivinen malli kannustaa säästämään tarjoamalla säännöllisiä palkkioita ja samalla varmistaen kilpailukykyisen tuoton ja helpon rahastojen saatavuuden. Yhdistämällä säästämisen turvallisuuden mahdollisten palkkioiden jännittämiseen, se pyrkii tekemään säästämisestä kiinnostavamman ja terveellisemmän tavan tulevaisuutta ajatellen.

Nämä kuulostavat myös yhtä jännittäviltä, ​​eikö? Nämä ovat joitain näkyvimmistä kampanjoista, joita johtavat näkyvät yritykset, pankit jne., ja tällaisia ​​kampanjoita on ollut Intiassa jo jonkin aikaa säästämisen ja kulutuksen osalta. Mutta kumpi näistä kahdesta kampanjasta on mielestäsi toiminut paremmin? Jos ajattelit toista kulutuskampanjoita, olet oikeassa. Tämä on intialaisen vähittäiskaupan kuluttajan käyttäytymispsykologia, jossa hän innostuu, kun tietty palkkio on sidottu toimintaan.

Nyt kun sama palkkio on sidottu säästämistoimintaan, luuletko, että ihmiset säästäisivät enemmän? Vastaus on kyllä! Ja tämän on todistanut Prize Linked Savings -konsepti – palkinto, joka on sidottu terveisiin säästöihisi. Kuulostaako uudelta? Mutta tämä on ollut olemassa iät ja ajat: Premium Bonds Isossa-Britanniassa, Yottasavings ja Prizepool Yhdysvalloissa, Save to Win Yhdysvalloissa ja Lottery Bank -tilit Arabiemiirikunnissa. Näiden kautta kuluttajat tuotiin terveen säästämisen käyttäytymiseen turvallisimmalla ja hauskimmalla mahdollisella tavalla

Otetaanpa esimerkkinä Yotta Savings, joka on tunnettu Prize Linked Savings -sovellus Yhdysvalloissa. Jokaista sovelluksen kautta säästämääsi 25 dollaria kohden käyttäjät saavat arpalipun. Tällä arpalipulla he voivat pelata päivittäistä lottoa, ja jos he voivat voittaa, he saavat palkintoja 1–1 miljoonasta dollarista. Vaikka he häviäisivät päivittäisen loton, heidän rahansa eivät vaikuta, koska ne ovat turvallisesti talletettuina heidän Yotta Savingsin pankkitileilleen, mikä antaa heille tuottoa ja palautusta. Toisaalta heidän rahansa kasvavat pankkien tuoton mukaan ja toisaalta he saavat mahdollisuuden voittaa 1 miljoonan dollarin jättipotin. Joten mitä enemmän he säästävät, sitä enemmän he voivat lisätä voittomahdollisuuksiaan. Tämän idean ansiosta Yotta Savings on saanut yli 500 000 säästäjää hakemukseensa, ja nykyään niitä tukevat Y Combinator ja eräät johtavista globaaleista sijoittajista ja kasvavat valtavasti.

Näin toimivat Prize Linked Savings -tilit, joissa palkinto on linkitetty terveeseen säästämiseen.

Intiassa alle 30 prosentilla intialaisista on hätärahastoja, ja tämä nähtiin merkittävästi Covidin aikana, jolloin ihmiset löysivät haasteita hätätarpeidensa täyttämiseksi. Tämä osoittaa, että nuoret intialaiset eivät ole taipuvaisia ​​terveiden säästöjen käyttäytymiseen. Merkittävä osa intialaisista kokee edelleen, että säästäminen on rahaa, joka jää pankkitilille kulutuksen jälkeen, ja nämä tilit antavat keskimäärin 3–4 %, mikä on vähemmän kuin kansallinen inflaatio. Siksi on tärkeää saada nuoret intialaiset kohti tervettä säästämistä ja sijoittamista.

Palkintosidonnaisilla säästöillä on keskeinen rooli talouden taloudellisen tilan kohentamisessa. Se toimii voimakkaana motivaattorina nuoremmalle väestölle omaksumaan säästäminen terveenä käytäntönä. Lisäksi se parantaa heidän talouslukutaitoaan siitä, kuinka digitaalinen omaisuus voidaan muuntaa mukaansatempaavaksi ja palkitsevaksi kokemukseksi.

Säästötilejä on ollut markkinoilla pankkitoiminnan alusta asti. Nämä tilit eivät kuitenkaan juuri edistä säästöjä korkeampien korkojen tarjoamisen lisäksi. Aikojen muuttuessa teknologiainnovaatiot ovat vauhdittaneet fintech-pohjaisten pelialustojen syntyä, jolloin asiakkaat voivat ansaita keskimääräistä enemmän pienellä määrällä ja vaivalla. Tästä lähtien palkintoihin sidottujen säästöjen ennustetaan tunkeutuvan syvemmälle uuden aikakauden rahasäästäjien elämään, jolloin he voivat aloittaa eksponentiaalisen taloudellisen kasvun.

Vastuuvapauslauseke: Tämä on kirjoittajan henkilökohtainen mielipide. Lukijoita kehotetaan ottamaan yhteyttä rahoitussuunnittelijaan ennen säästämistä tai sijoittamista.

Samankaltaiset artikkelit