Dwarka Expressway: Gurugramin infrakasvun katalysaattori, kiinteistöbuumi

Dwarka Expressway: A catalyst for Gurugram’s infra growth, realty boom

Pääministeri Narendra Modin äskettäinen Dwarka Expresswayn Haryana-osuuden vihkiminen käyttöön merkitsee mahtavaa harppausta kohti kokonaisvaltaista kehitystä Gurugramissa ja sitä ympäröivillä alueilla. Tämä 29 kilometriä pitkä pikatie on katalysaattori talouskasvulle, työpaikkojen luomiselle, kiinteistöbuumille ja ponnahduslauta kohti Gurugramin muutosta eloisaksi kaupunkipaikaksi.

Dwarka Expressway on noussut magneettina kiinteistökehitykselle ja investoinneille National Capital Regionissa (NCR). Parannettu infrastruktuuri ja yhteydet ovat tehneet alueesta erittäin kysytyn asuinkeskuksen. Arvostetut kehittäjät ovat havainneet tämän potentiaalin ja käynnistäneet monia asuinhankkeita erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin. Tämä sopii kodin ostajille, jotka etsivät hyvät yhteydet, modernia elämäntapaa helpon pääsyn Delhiin ja muihin tärkeisiin paikkoihin.

Kiinteistöalan konsulttitoimisto ANAROCKin tiedot paljastavat kysynnän kasvun. Yli 53 000 asuntoa on otettu käyttöön Dwarka Expresswayn alueella viimeisen vuosikymmenen aikana, ja yli 80 % on jo myyty. Tämä vahva kysyntä on nostanut kiinteistöjen hintoja, mikä kuvastaa alueen houkuttelevuutta ja lupaavia näkymiä kiinteistöhankkeille.

Santhosh Kumar, varapuheenjohtaja, ANAROCK Group, sanoo: ”Dwarka Expressway on suunniteltu tarjoamaan vaihtoehtoinen yhteys Delhin ja Gurgaonin välille ja vähentämään siten liikenneruuhkia. Sen alusta lähtien kehittäjät kerääntyivät nappaamaan suuria tontteja ja käynnistämään sen jälkeen useita asuntoprojekteja pikatien varrella. Itse asiassa sijoittajat pitivät sitä yhtenä lupaavimmista ja hedelmällisimmistä sijoituksista. Kuten odotettiin, kiinteistöliiketoiminnassa on ollut spurttia vuosien varrella.

”ANAROCK Researchin mukaan lähes 53 030 yksikköä on tuotu markkinoille vuosina 2013-2023 eri budjettisegmenteissä. Vaikka hankkeessa ei ollut monia määräaikoja, se väistämättä parantaa alueen kiinteistönäkymiä alueen ja sen ympäristön parantuneen infrastruktuurin ansiosta. Näemme alueella yli 10 515 asuntoa hallintaan seuraavan kahden vuoden aikana”, Kumar lisää.

Maan vauhdittaessa infrastruktuurin asteittaista kehitystä kiinteistösektori omaksuu entistä merkittävämmän roolin maan kasvuuralla. Tällä hetkellä 477 miljardin dollarin arvoiseksi alan osuus bruttokansantuotteesta on noin 7,3 prosenttia.

Tärkeintä on kuitenkin varmistaa vastuullinen kehitys, joka täydentää pikatien infrastruktuuria. Integroidut kunnat, joissa on keskeiset palvelut, kuten koulut, sairaalat ja ostoskeskukset, ovat välttämättömiä kestävän elinympäristön luomiselle. Viheralueiden ja puistojen priorisointi asuinalueilla parantaa entisestään asukkaiden elämänlaatua.

Dwarka Expressway ilmoittaa Gurugramille uuden taloudellisen vaurauden aikakauden. ”Pikatie voisi edistää kauppaa, kauppaa ja investointitoimintaa tärkeänä valtimona, joka yhdistää suuret kaupunkialueet, kuten Delhi, Gurugram ja Jaipur. Sen strateginen sijainti lähellä IGI-lentokenttää mahdollistaa sujuvat yhteydet, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen yrityksille ja teollisuudelle. Lisäksi pikatien tuoman parantuneen saavutettavuuden odotetaan houkuttelevan uusia yrityksiä, luoden siten työpaikkoja ja vauhdittavan talouskasvua”, sanoo Pankaj Pal, toimitusjohtaja, Whiteland Corporation.

Pikatien vaikutus ulottuu perinteisten alojen ulkopuolelle. Myös matkailu kukoistaa saavutettavuuden parantamisen myötä. Helpompi matkustaminen houkuttelee vierailijoita, mikä edistää ravintola-alaa ja tuottaa tuloja paikallisille yrityksille. Tämä heijastusvaikutus stimuloi taloudellista toimintaa eri sektoreilla ja edistää Gurugramin yleistä talouskasvua.

Vaikka infrastruktuurin kehittäminen on ratkaisevan tärkeää, on yhtä tärkeää varmistaa ympäristön kestävyys. Dwarka Expressway -hanke asettaa etusijalle vihreän kehityksen periaatteet. Puiden istuttaminen ja vihervyöhykkeiden liittäminen pikatien varrelle ovat olennaisia ​​askelia kohti saastumisen vähentämistä ja terveellisen ympäristön edistämistä.

”Kestävä kaupunkisuunnittelu on muutakin kuin teiden rakentaminen. Ponnistelut viheralueiden säilyttämiseksi, ympäristöystävällisten aloitteiden edistämiseksi ja maisemoitujen alueiden integroimiseksi käytävän varrella auttavat luomaan elävän ja ympäristötietoisen kaupunkiympäristön. Infrastruktuurin harmoninen rinnakkaiselo luonnon kanssa ei ainoastaan ​​lisää alueen esteettistä vetovoimaa, vaan luo myös hyvinvoinnin tunnetta sen asukkaille”, Pal toteaa.

Ymmärtääkseen kestävän elämän kasvavan kysynnän, erityisesti ympäristötietoisten milleniaalien keskuudessa, kehittäjät sisällyttävät ympäristöystävällisiä ominaisuuksia premium-hankkeisiinsa Dwarka Expresswayn varrella. Tämä vihreään elämään keskittyminen merkitsee alueen kestävämpää tulevaisuutta, mikä antaa vetovoiman vihreämpään horisonttiin ja luo terveellisemmän ympäristön asukkaille.

Yksi Dwarka Expresswayn merkittävimmistä eduista on sen rooli yhteyksien parantamisessa Gurugramissa ja sen ulkopuolella. Tarjoamalla sujuvan pääsyn suurille moottoriteille ja valtateille, pikatie vähentää matka-aikaa ja ruuhkia, mikä parantaa yleistä tehokkuutta ja tuottavuutta. Lisäksi sen yhteys Delhi-Mumbai Expresswayn kanssa lupaa edelleen parantaa yhteyksiä, mikä helpottaa tavaroiden ja ihmisten liikkumista Länsi-Bharatin poikki. Tämä parannettu liitäntä avaa uusia väyliä kaupalle, matkailulle ja investoinneille, mikä tekee Gurugramista tärkeän taloudellisen toiminnan keskuksen.

SK Narvar, ryhmän puheenjohtaja, Trident Realty, sanoo: ”Dwarka Expressway on muuttanut täysin Delhi NCR:n kiinteistöelämän ja tehnyt siitä ylellisten asuntojen keskuksen. Sen strateginen liitettävyys on herättänyt ennennäkemättömän kysynnän korkealaatuisille kiinteistöille, kun ihmiset haluavat hyödyntää sen tarjoamaa huippuluokan mukavuutta ja infrastruktuuria. Pikatien läheisyys tärkeimmille liikealueille, lentokentille ja kaupallisille liikennekeskuksille on vain lisännyt kysyntää ja houkutellut sekä asukkaita että sijoittajia. Dwarka Expressway on moderneilla mukavuuksillaan ja palveluillaan määritellyt kaupunkiasumisen uudelleen tarjoten täydellisen yhdistelmän mukavuutta, mukavuutta ja investointimahdollisuuksia niille, jotka etsivät ylellistä elämäntapaa.

Dwarka Expresswayn vaikutusvalta ei rajoitu vakiintuneisiin yrityksiin. Se tuo uusia työmahdollisuuksia eri aloille. Teollisuuskäytävien kehittäminen pikatien varrella houkuttelee yrityksiä, jotka etsivät hyviä yhteyksiä. Tämä investointien kasvu merkitsee uusia tehtaita, varastoja ja kaupallisia laitoksia, jotka kaikki vaativat työvoimaa. Rakennus-, kuljetus-, logistiikka- ja ravintola-alalla ammattitaitoisen ja kouluttamattoman työvoiman kysyntä kasvaa.

Lisäksi ”pikatien läheisyys Delhiin avaa ovia pääkaupungissa parempia uramahdollisuuksia etsiville kyvyille. Tämä parannettu yhteys helpottaa työmatkoja ja rohkaisee ammattilaisia ​​oleskelemaan Gurugramissa työskennellessään Delhissä. Tämä puolestaan ​​ruokkii asumisen ja siihen liittyvien palveluiden kysyntää luoden työpaikkoja lisäävä vaikutus eri sektoreilla”, Pal sanoo.

Dwarka Expressway on edistyksen, kiinteistöbuumin ja infrastruktuurin kehittämisen symboli. Sen potentiaali ulottuu paljon pidemmälle kuin vain paikkojen yhdistäminen; se liittyy ihmisten, yritysten ja mahdollisuuksien yhdistämiseen.

ANAROCK Researchin mukaan alueen keskimääräiset kiinteistöjen hinnat nousivat merkittävästi 41 % vuosina 2020–2023 – vuoden 2020 5 890 rupiasta neliöjalkaa kohti lähes 8 300 rupiaa neliöjalkaa kohti vuonna 2023. Tämä suuntaa todennäköisesti edelleen pohjoiseen Pikatie on nyt toiminnassa.

Trehan Irisin toiminnanjohtaja Abhishek Trehan sanoo: ”Dwarka Expressway on parantanut saavutettavuutta ja yhteyksiä muuttaen Delhi-NCR:n kiinteistömarkkinoita. Raporttien mukaan kiinteistöjen hinnat ovat nousseet viime vuosina 20-40 prosenttia. Lisäksi se, että käytävän varrella myytiin yli 12 000 asuntoa vuonna 2023, korostaa kasvavaa kysyntää. Lisäksi Dwarka Expressway on muuttanut täysin Delhin ja sitä ympäröivien alueiden kiinteistöjen maisemaa parantamalla sen yleistä yhteyksiä ja saavutettavuutta luoden uusia mahdollisuuksia asuin- ja kaupallisille aloille. Lisäksi tämä alue erottuu lupaavasta potentiaalistaan, sillä se on avainasemassa alueen talouskasvussa ja houkuttelee niin ostajia kuin sijoittajiakin.”

Edessä oleva tie siis lupaa jännittäviä mahdollisuuksia. Gurugramista, parannetun infrastruktuurin ja kasvavan taloudellisen toiminnan ansiosta, tulee Intian kestävän kaupunkikehityksen ja taloudellisen menestyksen mittapuu.

Samankaltaiset artikkelit