TradeBulls Securities odottaa kullan pysyvän 70 200–72 000 rupiassa

Key Levels To Watch On Gold This week

Kirjailija: Bhavik Patel

Kultamarkkinat kamppailevat noin 2 300 dollarin unssilta, kun Federal Reserve jatkaa koronlaskuodotuksensa hillitsemistä. Kulta oli alun perin noussut sen jälkeen, kun Yhdysvaltain inflaatiotiedot olivat odotettua alhaisemmat. Tämä lisäsi toivoa siitä, että Fed voisi antaa jonkinlaisen ilkeän kommentin ja seurata EKP:n ja BoE:n polkua korkojen alentamiseen syyskuussa.

Aiemmin toukokuun ydinkuluttajahintaindeksi (ilman ruokaa ja energiaa) oli 0,2 % korkeampi kuin kuukausi ja 3,4 % vuosittain. Molemmat ydinluvut olivat myös hieman odotettua pienemmät. Tämä CPI-raportti kuuluu Yhdysvaltain rahapolitiikan kyyhkysten leiriin, jotka haluavat nähdä Federal Reserven laskevan korkoja ennemmin tai myöhemmin.

Kulta hyppäsi 71 400:sta 71 990:een tietojen julkaisemisen jälkeen, mutta luopui myöhemmin kaikista voitoistaan ​​FOMC:n lehdistötilaisuuden jälkeen, koska vain 12 Fedin 19 jäsenestä uskoo, että tänä vuonna saattaa olla kaksi koronlaskua.

Tarkistettujen talousennusteiden mukaan keskuspankki laskee korkoa tänä vuonna vain kerran, kun maaliskuussa ennustettiin kolme. Fedin rahastokorko päättää vuoden yli 5,00 % Federal Reserven korkoarvion mukaan, jota joskus kutsutaan pistekaavioksi. Tämä painoi kullan ja hopean hinnat alas, koska Fed on arvioitua konservatiivisempi.

Joidenkin taloustieteilijöiden mukaan Yhdysvaltain keskuspankki pitää edelleen vaihtoehtonsa avoimina inflaation pysyessä sitkeästi koholla. Kaiken kaikkiaan tässä vaiheessa mikään ei viittaa siihen, että koronlasku syyskuussa olisi mahdotonta.

Kaikki riippuu saapuvista tiedoista. Kaksi koronlaskua tänä vuonna on edelleen todennäköisintä, jos työllisyyden kasvu hidastuu jälleen ja toukokuun hintatilastot osoittavat, että uusi inflaatiota hidastava trendi on käynnissä.

Uskomme siis, että kulta konsolidoituu lyhyellä aikavälillä, mutta laajemmassa kontekstissa kullalla ei ole muuta kuin nousua. Fed saattaa myöhästyä juhlasta, mutta kun he alkavat leikata, historia sanoo, että kulta nousee.

Sillä ei ole väliä, onko Fed viimeinen, Fed laskee korkoja, eikä Yhdysvaltain dollari välttämättä heikkene aluksi, mutta ensi vuonna, kun Fed kuroo kiinni kaikki muut, Yhdysvaltain dollari heikkenee ja silloin näemme kullan loistavan.

Tällä viikolla odotamme kullan käyvän kauppaa välillä 70 200-72 200 MCX:ssä, minkä tahansa korjauksen ollessa lähellä 70 700 ja mahdollisuus mennä pitkälle 70 000 stoplossilla.

Samankaltaiset artikkelit