Hallitus suunnittelee osakkeiden myyntiä Indian Railwaysin rahoitusosastosta, sanovat lähteet

Indian Railway Finance Corp, Indian government, Indian government plans stake sale in Indian Railways' funding arm, Indian railways funding arm news, market news

Hallitus harkitsee myyvänsä osan osuudestaan ​​valtion omistamassa Indian Railway Finance Corpissa (IRFC), koska se pyrkii saavuttamaan myyntitavoitteensa tälle vuodelle, kaksi hallituksen virkamiestä kertoi Reutersille keskiviikkona.

Hallitus omistaa hieman yli 86 prosenttia Intian rautateiden rahoitusosastosta. ”Osakkeiden myynti tapahtuisi pian”, hallituksen virkamies sanoi ja lisäsi, että vaikka hallitus ei ole vielä päättänyt tarkasta myynnin määrästä, se pyrkii myymään jopa 11 prosenttia useissa erissä.

Viime kuussa hallitus myi yli 5 prosentin osuuden toisesta valtion omistamasta rautatieyhtiöstä, Rail Vikas Nigamista, keräten 13,66 miljardia rupiaa (164,34 miljoonaa dollaria).

Tähän mennessä vuonna 2024 se on kerännyt 56 miljardia rupiaa 510 miljardin rupian tavoitteesta. Valtiovarainministeriö ei heti vastannut Reutersin kommenttipyyntöön.

Myynnissä olisi myös se lisäetu, että hallitus noudattaisi viranomaisen määräämiä julkisen omistusosuuden vähimmäisnormeja, jotka edellyttävät, että julkiset yhtiöt pitävät vähintään 25 prosentin julkisesta omistusosuudesta.

Vaikka valtion ylläpitämillä yrityksillä on tässä suhteessa enemmän liikkumavaraa, hallitus aikoo pienentää omistusosuuttaan normien mukaisesti.

IRFC:n osakkeet ovat nousseet 58 % viimeisen neljän viikon aikana. Osakkeen kauppahinta oli 51,55 rupiaa osakkeelta keskiviikkona kello 13.42 IST:n, 1 % nousua.

Samankaltaiset artikkelit