Kiinalaisten tavaroiden boikotti, joka maksaa Kiinalle 1 000 000 biljoonaa tänä juhlakautena: CAIT

cait, confederation of all india traders, traders and wholesalers, retailers, chinese goods ban, chinese imports, festive season sales, diwali sale, made in india goods, ban on chinese products, praveen khandelwal

Kauppiaiden koko Intian kauppiaiden (CAIT) kehon liittovaltio on kehottanut kauppiaita boikotoimaan kiinalaisia ​​tavaroita tällä juhlakaudella maksaakseen Kiinan Rs 1 lakh-kaupan maakuntia juhlavapauden ja muiden tavaroiden ulkopuolelle. Toisaalta Raksha Bandhanista Diwaliin alkavan juhlakauden odotetaan tuovan kauppiaille noin 3 000 000 rupiaa.

”CAIT on työskennellyt aktiivisesti vuodesta 2020 lähtien kiinalaisten tuotteiden boikotointikampanjansa parissa koko maassa. Viime vuonna Kiina kärsi noin 75 miljoonan rupian tappion juhlaliiketoiminnasta”, CAIT sanoi lausunnossaan. Kauppiaita edustava elin käynnistää 1. syyskuuta kampanjan kiinalaisten tuotteiden boikotoimiseksi.

Viitaten CAIT Research & Trade Development Societyn, CAIT:n tutkimusosaston 20 kaupungissa eri osavaltioissa, BC Bhartian, kansallisen presidentin ja Praveen Khandelwalin äskettäiseen kyselyyn, pääsihteeri CAIT sanoi, että toistaiseksi ei ole tilattu Diwali-tuotteita, sähinkäisiä tai muita vastaavia. Intialaiset kauppiaat tai maahantuojat ovat asettaneet tuotteita Kiinaan.

CAIT sanoi, että kauppiailla on runsaasti intialaisia ​​tavaroita juhlien tarpeisiin.

CAIT:n mukaan ydinsektoreita, joilla kiinalaiset tavarat on korvattu intialaisilla tavaroilla, ovat FMCG-tuotteet, kestokulutustavarat, lelut, kulutuselektroniikka, sähkölaitteet, keittiötarvikkeet ja -tarvikkeet, lahjatavarat, henkilökohtaiset kulutustavarat, makeiset, kodin sisustus, kuvakudokset, astiat, jalkineet, kellot, huonekalut ja kalusteet, vaatteet, muotivaatteet, kankaat, kodinsisustustuotteet, Diwali pooja -tuotteet, mukaan lukien savidiyat, seinäverhoilut jne.

Myös aiemmin tänä vuonna, ennen Holi-festivaaleja, CAIT oli odottanut kauppiaille ja vähittäiskauppiaille noin 25 000 miljoonan rupiaa, mikä on noin 25 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Noin 1 500 miljoonan rupian arvoisen liiketoiminnan arvioitiin tulevan tavaroiden myynnistä itse Delhissä ilman kiinalaisten tavaroiden myyntiä, toisin kuin aikaisemmin, jolloin Holiin liittyvien tavaroiden – pääasiassa värien, ilmapallojen ja lelujen – tuonnin arvo oli noin Rs. 10 000 miljoonaa vuodessa.

Vaikka CAIT on vaatinut kiinalaisten tuotteiden boikotoimista, kiinalaisten tavaroiden tuonti lisääntyi tilikaudella 2022-23. Kauppaministeriön alustavien tietojen mukaan Intian vienti Kiinaan väheni noin 28 prosenttia 15,32 miljardiin dollariin vuosina 2022–2023, mutta tuonti kasvoi 4,16 prosenttia 98,51 miljardiin dollariin edellisellä tilikaudella. Maiden välinen kauppakuilu oli kasvanut 83,2 miljardiin dollariin 23. tilikaudella verrattuna 72,91 miljardiin dollariin vuosina 2021-22.

Samankaltaiset artikkelit