Kryptoyritys Circle lopettaa USDC stablecoinin tuen Tron-lohkoketjussa – Digital Transformation News

Stablecoins are digital tokens that are designed to be backed by traditional currencies

Suuri yhdysvaltalainen kryptoyritys Circle lopettaa USDC-tunnuksensa tukemisen Tron-lohkoketjuverkostossa, yhtiö sanoi keskiviikkona, ”joka on linjassa sen pyrkimysten kanssa varmistaa, että USDC pysyy luotettavana, läpinäkyvänä ja turvallisena”. Bostonissa toimiva Circle sanoi blogissaan, että heti voimaantulon jälkeen se ei enää lyödä USDC-tokeneita Tronille, nopeasti kasvavalle alustalle, jota käytetään laajalti vakaiden kolikoiden siirtämiseen ja jonka perustajalla on sääntelyongelmia Yhdysvalloissa.

Stablecoinit ovat digitaalisia rahakkeita, jotka on suunniteltu pitämään arvo vakiona ja joiden taustalla on perinteiset valuutat. Circle ei perustellut päätöstään, mutta sanoi, että se arvioi riskinhallintakehyksensä puitteissa jatkuvasti sellaisten lohkoketjujen soveltuvuutta, jotka tukevat USDC:tä, Tetherin jälkeen toiseksi suurinta vakaata kolikkoa. Se sanoi, että institutionaaliset asiakkaat voivat siirtää Tronissa hallussaan olevaa USDC:tä muihin lohkoketjuihin tai lunastaa sen avulla tokeneita perinteiseen valuuttaan helmikuuhun 2025 asti. Vähittäisasiakkaat voivat siirtää USDC:tä muihin lohkoketjuihin ja lunastaa USDC:tä kryptopörsseissä ja -välityspalveluissa.

Circle, joka ilmoitti tammikuussa hakeneensa yhdysvaltalaiseen listautumisannin, lopetti viime vuonna Tronin perustajan Justin Sunin ja hänen tytäryhtiöidensä tilit. Securities and Exchange Commission haastoi viime vuonna merkittävän kryptoyrittäjän Sunin oikeuteen kaupankäyntimäärien keinotekoisesta kasvattamisesta ja Tron-tokeneiden myymisestä rekisteröimättömänä arvopaperina. Sun sanoi, että SEC syyttää ”ansioiden puutteesta”. Circlen uusin ilmoitus vaikuttaa USDC:hen Tron-lohkoketjussa, ”toisin kuin yksittäisen käyttäjän tai siihen liittyvien liiketoimintayksiköiden kohdalla”, tiedottaja sanoi. Datayhtiö CoinGeckon mukaan USDC on noin 28 miljardilla dollarilla liikkeessä, ja se on kahdeksanneksi suurin kryptotunnus. USDC arvoltaan 335 miljoonaa dollaria isännöi Tronissa, Circlen verkkosivusto kertoo.

Marraskuussa Reuters raportoi talousrikosasiantuntijoiden ja lohkoketjututkintaasiantuntijoiden haastatteluihin vedoten, että Tron oli ohittanut Bitcoinin alustana kryptosiirroille, jotka liittyvät Israelin, Yhdysvaltojen ja muiden maiden terroristijärjestöiksi määrittämiin ryhmiin. Vastauksena tähän artikkeliin Tronin tiedottaja sanoi, että sillä ei ollut määräysvaltaa sen teknologian käyttäjiin, eikä sillä ollut yhteyttä Israelin tunnistamiin ryhmiin.

Samankaltaiset artikkelit