Digitaalisen laskun määräaikaa ei voida pidentää – Industry News

digital Bill

Yritysasiainministeriö tuskin pidennä palautteen antamisen määräaikaa digitaalikilpailulakiehdotukseen 2024. ”Olemme saaneet merkittäviä panoksia sidosryhmiltä, ​​ja vastaukset arvioidaan lopullisen luonnoksen valmistelua varten”, sanoi ehdolla oleva virkamies. nimettömyydestä. Viimeinen vastauspäivä on 15. toukokuuta (keskiviikko), ja ministeriö on jo pidentänyt määräaikaa kerran kuukaudessa.

Luonnos lakiehdotuksesta, jonka tarkoituksena on kohdistaa Big Tech -yrityksiä niiden kilpailunvastaiseen toimintaan ennakkosäädösten kautta, julkaistiin 12. maaliskuuta. Ennakkomääräykset täydentävät nykyistä kilpailulakia varmistaakseen, että suurten digitaalisten yritysten käyttäytyminen valvotaan ennakoivasti ja että Intian kilpailukomissio (CCI) puuttuu asiaan ennen kuin kilpailunvastaisia ​​toimia ilmenee.

Viime kuussa kansalaisyhteiskunnan ja toimialajärjestöjen jäsenet, mukaan lukien Broadband India Forum, CUTS International, CCAOI, Internet Freedom Foundation, kirjoittivat hallitukselle kirjeen, jossa pyydettiin pidentämään määräaikaa viidellä kuukaudella lokakuun 15. päivään.

Lakiesitys on saanut paljon epäpuhtauksia viimeisen kahden kuukauden aikana, ja jotkut sidosryhmät odottavat säännösten tukahduttavan innovaatioita ja iskevän start-up- ja MSME-sektorille. ”Toisen pidennyksen antaminen lyhyemmälle ajanjaksolle ei olisi ollut huono idea, koska eri sidosryhmät ovat olleet valtavasti kiinnostuneita lakiehdotuksesta”, sanoi KK Sharma, KK Sharma Law Officesin perustaja.

Ehdotetun lain myötä hallitus seuraa tiiviisti Euroopan unionin jalanjälkiä, joka oli yksi ensimmäisistä, jotka ottivat käyttöön ennakkolainsäädännön Big Techin sääntelemiseksi. ”Australia ja Yhdistyneen kuningaskunnan hallitukset päättävät edelleen, otetaanko ne käyttöön ennakkolainsäädäntöä, vaikka ne aloittivat tämän prosessin vuonna 2017 ja 2018. Yhdysvallat harkitsee edelleen toimenpiteitä vastatakseen teknologia-alan nykyaikaisiin haasteisiin”, totesi asianajotoimisto AZB & Partners.

Big Tech -yritykset, kuten Apple India, Google, Meta, Flipkart, Uber, Swiggy, Zomato, Oyo ja muut, ovat vastustaneet jyrkästi ennakkomääräyksiä. Esimerkiksi Apple India on suosinut kevyttä järjestelmää, joka edistää innovaatioita sen vastauksessa hallitukselle.

Samankaltaiset artikkelit