Yhdysvaltain kongressikomitea esitti stablecoin-laskun

Reportedly, Democrats joined committee Republicans in voting to advance the bill

Yhdysvaltain taloyhtiön rahoituspalvelukomitea esitti torstaina lain, jolla luodaan liittovaltion sääntelykehys stabiileille kolikoille, eräänlaiselle kryptovaluuttatyypille, joka on tyypillisesti sidottu perinteiseen omaisuuteen, usein Yhdysvaltain dollariin.

Lakiesitys edellyttäisi Yhdysvaltain keskuspankin kirjoitusvaatimuksia stabiilien kolikoiden liikkeeseenlaskulle, mutta samalla säilytetään osavaltioiden sääntelyviranomaisten toimivalta. Sitä muutettiin aiemmin vastaamaan joidenkin demokraattien huoliin siitä, että vakaakolikoiden liikkeeseenlaskijat voisivat välttää tiukemman valvonnan valitsemalla osavaltiohallinnon säännellyt. Useat demokraatit, mukaan lukien edustajat Jim Himes ja Josh Gottheimer, liittyivät komitean republikaanien kanssa äänestämään lakiesityksen edistämisestä.

Mutta edustaja Maxine Waters, komitean ylin demokraatti, vastusti lakiesitystä väittäen, että siinä oli ”suuria puutteita”, mukaan lukien porsaanreikä, jonka avulla kaupalliset yritykset voisivat laskea liikkeeseen omia rahojaan. Waters ja edustaja Patrick McHenry, komitean puheenjohtaja, olivat käyneet keskusteluja lakiehdotuksesta useita viikkoja, mutta eivät lopulta päässeet sopimukseen, McHenry sanoi. ”Meillä oli suuria toiveita 48 tuntia sitten, että pääsisimme päätökseen, ja sitten Valkoinen talo arvioi, missä olimme ja olimme eri mieltä”, McHenry sanoi.

Lakiesitys hyväksyttiin päivä sen jälkeen, kun valiokunta esitti erillisen molemminpuolisen lakiesityksen, jonka tavoitteena on kehittää kryptovaluuttojen sääntelykehys ja selventää, milloin token on arvopaperi vai hyödyke.

Samankaltaiset artikkelit