Raakaöljy putoaa sen jälkeen, kun Yhdysvaltain keskuspankin kuvernööri sanoi, ettei korkotasolla ole kiirettä – Commodities News

Crude oil prices

Öljyn hinta laski perjantaina sen jälkeen, kun Yhdysvaltain keskuspankin virkamies sanoi, että koronlaskuja pitäisi lykätä vielä ainakin kahdella kuukaudella. Brent-raakaöljyfutuurit laskivat 25 senttiä eli 0,3 % 83,42 dollariin tynnyriltä klo 0212 GMT, kun taas US West Texas Intermediate -raakaöljyfutuurit laskivat 25 senttiä eli 0,3 % 78,36 dollariin.

Yhdysvaltain keskuspankin päättäjien tulisi lykätä koronlaskuja vielä ainakin parilla kuukaudella nähdäkseen, onko viimeaikainen inflaation kiihtyvä merkki hintojen vakauden kehityksen pysähtymisestä vai onko se vain töyssy tiellä, keskuspankin pääjohtaja Christopher Waller sanoi torstaina. Korkeammat korot pidempään hidastavat talouskasvua, mikä hillitsee öljyn kysyntää.

Yhdysvaltain keskuspankki on pitänyt ohjauskorkonsa vakaana 5,25-5,5 prosentin välillä viime heinäkuusta lähtien, ja sen viime kuun politiikkakokouksen pöytäkirjat osoittavat, että useimmat keskuspankkiirit olivat huolissaan siitä, että politiikkaa keventäisi liian nopeasti. Waller myös painoi ajatusta, että Fed uhkaa ajaa talouden taantumaan, jos se odottaa liian kauan koronlaskua, sanomalla, että Fedillä on varaa ”odota vähän kauemmin”.

Öljyn vertailuindeksit pienensivät torstai-voittojaan Wallerin kommenttien jälkeen. Öljyn futuurit olivat asettuneet korkeammalle torstaina vihollisuuksien jatkuessa Punaisellamerellä, kun Iranin tukemat huthit lisäsivät hyökkäyksiä Jemenin lähellä osoittaakseen tukensa palestiinalaisille Gazan sodassa.

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahun sotakabinetti on hyväksynyt neuvottelijoiden lähettämisen Gazaan Pariisissa käytäviin aseleponeuvotteluihin painostuksen lisääntyessä Lähi-idässä, asiasta tiedotetun lähteen ja Israelin tiedotusvälineiden mukaan.

Samankaltaiset artikkelit