Kulta kohtaa vastatuulen raakaöljyn hinnan nousun ja vahvan Yhdysvaltain dollarin keskellä; Fedin koronnostospekulaatio häämöttää

Gold outlook

Kulta ja hopea kamppailivat tällä viikolla Yhdysvaltain dollarin ja Treasury-tuottojen vahvistumisen vuoksi. Tämän viikon kohokohta oli raakaöljyn hinnan nousu, joka on 10 kuukauden korkeimmillaan. Tämä on lisännyt inflaatiopaineita, mikä tarkoittaa, että Yhdysvaltain keskuspankin on pidettävä korkotaso korkeammalla tai ehkä vielä yksi koronnosto ennen vuoden 2023 loppua. Tämä painoi Yhdysvaltain dollaria ja tuottoa korkeammalle jättäen sekä kullan että hopean alaspäin. Sijoittajat odottavat seuraavaa suurta Yhdysvaltain taloustietopistettä hintasuunnan suhteen, mikä on todennäköisesti ensi viikon elokuun kuluttajahintaindeksiraportti, joka julkaistaan ​​keskiviikkona, 13. syyskuuta. 1900 dollaria on osoittautunut vakaaksi tueksi kullalle ja aina, kun sillä alueella tapahtuu korjauksia tapahtuu, ostajat aktivoituvat ja alkavat puolustaa tasoja. Vahvan USD:n vuoksi kulta- ja hopeamarkkinat ovat laskevassa lähiajan teknisessä asennossa, mikä pitää kahden jalometallimarkkinan härät hyvin arkaina.

Kiina sai huonompia talousuutisia, kun maailman toiseksi suurimman talouden vienti supistui 8,8 % elokuussa edellisvuodesta ja supistui neljättä kuukautta peräkkäin. Kiinan viimeaikainen heikompi talousluku on taustalla metallimarkkinoiden laskutekijä kysynnän vuoksi.

Eilen myyntipaineet saivat lisää ammuksia, kun Yhdysvaltain työmarkkinat ovat edelleen melko vahvat. Ensimmäistä kertaa työttömyyskorvauksia hakevien amerikkalaisten työntekijöiden määrä laski odotettua enemmän viime viikolla. Odotettua paremmilla vahinkotiedoilla on suuri vaikutus markkinoihin, koska ne helpottavat pelkoja talouden hidastumisesta. Vahvat työmarkkinaindikaattorit voivat saada Federal Reserve -pankin pitäytymään haukkaasta asenteestaan ​​ja pitämään korot ennakoitua korkeammalla. Tätä markkinat eivät halua, ja se on, että USD- ja Treasury-tuotoissa on voimaa. Kuitenkin työpaikkatietojen jälkeen kulta ja hopea ovat toipuneet jonkin verran, mikä viittaa voittovarauksiin ja kauppiaiden yrittämiseen upottaa varpaitaan ja ottaa pitkiä positioita lähellä tukitasoja.

MCX:ssä 4 negatiivisen sulkemisen jälkeen olemme nähneet positiivisen avautumisen tänään. On liian aikaista ennustaa, että tuki on perustettu, mutta 59 000 – 58 800 tukivyöhykkeen lähellä on ostotoiminta vilkasta. Uskomme, että uusi vauhti alaspäin alkaa heti, kun MCX kulta rikkoo 58 800 miinuspuolen tai COMEX kulta rikkoo 1900 dollarin tukitason. Voimme suositella seuraavaksi viikoksi 58 800:n tukivyöhykkeen kiertämistä, jotta tavoite on 59 400 ja stoploss 58 500. Heidän asemansa tulisi pitää kevyenä, koska trendi voi kääntyä, jos kulta ylittää 1900 dollarin tason COMEXissa.

Samankaltaiset artikkelit