Hallintomekanismi, asiakaslähtöisyys voi auttaa fintech-ekosysteemin kestävässä kasvussa: RBI:n virkamies

RBI (1)

Fintech-ekosysteemin kestävä kasvu voidaan saavuttaa ottamalla käyttöön hallintomekanismi ja keskittymällä asiakaslähtöisyyteen, RBI:n vanhempi virkamies sanoi torstaina.

Keskiviikkona RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das oli pyytänyt fintech-yrityksiä muodostamaan itsesääntelyorganisaation ja parantamaan hallintostandardeja.

”Fintech-ekosysteemin kestävän kehityksen ja kasvun kannalta tarvitaan oikeaa painopistettä asiakaslähtöisyyteen ja parempia hallintostandardeja. Nämä voidaan saavuttaa tasapainottamalla huomisen tarpeet tämän päivän tarpeisiin”, sanoi Ajay Chaudhary, Intian keskuspankin fintech-osastoa johtava johtaja.

Hän puhui täällä kolmipäiväisen maailmanlaajuisen fintech-huippukokouksen viimeisenä päivänä.

Hän totesi, että fintech-yritykset ovat parantaneet huomattavasti palvelutoimituksen tehokkuutta ja asiakaskokemusta, ja hän totesi, että näihin asioihin tarvitaan enemmän keskittymistä, mikä voidaan saavuttaa paremmin yllä olevien kohtien kautta.

Korostaen alan asteittaisen ja asteittaisen sääntelyn tarvetta Chaudhary sanoi, että se voisi olla sääntöihin perustuvaa, tulosperusteista tai jopa tarveperusteista sääntelyä, mutta ensimmäinen askel kohti tällaista säänneltyä olemassaoloa on aloittaminen valvontakehyksellä, joka voisi olla itsesääntelyorganisaation tai SRO:n muodossa.

Huippukokouksessa RBI:n kuvernööri oli sanonut odottavansa, että alalla on SRO aikaisintaan ja viimeistään seuraavaan huippukokoukseen mennessä.

Fintech Convergence Councilin puheenjohtaja Naveen Surya vastasi torstaina esitettyyn pyyntöön ja ehdotukseen, että fintech-huippukokouksen seuraavaan kertaan mennessä on SRO.

Lisäksi Chaudhary sanoi, että sääntely voi odottaa hieman kauemmin, mutta kiireellisemmin tarvitaan parempia hallintostandardeja ja muun muassa asiakaslähtöisyyteen, tietosuojaan ja tietosuojaan keskittyvää mekanismia.

Samankaltaiset artikkelit