HSBC:n voitto Intian toiminnoista kasvoi 25 prosenttia 1,5 miljardiin dollariin vuonna 2023 – Banking & Finance News

hsbc, hsbc bank, hsbc financial results, banking and finance

HSBC Group kasvatti keskiviikkona Intian toimintojen voittoa 19 prosenttia 1 517 miljoonaan dollariin joulukuussa 2023 päättyneeltä tilikaudelta.

Pankki, joka seuraa tilikautena kalenterivuotta, oli tehnyt 1 277 miljoonan dollarin voittoa vuonna 2022, HSBC kertoi vuoden 2023 vuosikertomuksessaan.

Pankin mukaan maat, mukaan lukien Intia, Singapore ja Saudi-Arabia, ovat kasvavia markkinoita pankille.

Tämä oli jälleen ilmeistä, sillä ne kaikki raportoivat merkittävästä voittojen kasvusta vuonna 2023, ja Manner-Kiinan (pois lukien osakkuusyhtiöt), Intian ja Singaporen kukin tuottivat konsernille yli miljardin dollarin voiton.

Vuosikertomuksen mukaan HSBC pyrkii jatkamaan tukkukaupan franchising-alueensa kasvattamista hyödyntämällä Intian yritysten toimitusketjuja.

Pankki myös hyödyntää Intian diasporan varallisuuspoolia käynnistämällä maailmanlaajuisen yksityispankkitoiminnan, se sanoi.

HSBC, jolla on 42 000 työntekijää Intian toiminnoissa, sanoi, että Etelä- ja Kaakkois-Aasian taloudet vievät hyvän taloudellisen vauhdin vuoteen 2024 mennessä.

”Intia ja Vietnam ovat tällä hetkellä maailman nopeimmin kasvavia talouksia, jotka hyötyvät kilpailukykyisistä työvoimakustannuksista, kannustavasta politiikasta ja muuttuvista toimitusketjuista”, se sanoi.

Kiinalaiset yritykset ovat niitä, jotka katsovat yhä enemmän näille ja muille markkinoille, kun Kiinan talouden muutos kohti korkealaatuista kasvua ja kotimaista kulutusta jatkuu, se sanoi.

Samankaltaiset artikkelit