Broilerinlihan hinnat putoavat lisääntyneen tuotannon ja heikentyneen kysynnän vuoksi – Commodities News

poultry sector, growth, revenue, high base effect, demand, CRISIL Ratings, operating profitability, broiler meat, egg, feed costs, capital requirement

Elopainoisten broilerilintujen tuotantohinnat ovat laskeneet jyrkästi eri puolilla maata 74–85 ruplaa/kg kolme kuukautta sitten vallinneesta 115–20 ruplaa/kg, koska tuotanto on kasvanut hitaaseen kysyntään verrattuna.

Alan lähteet kertoivat, että kysynnän kasvua odotellessa yritykset nostivat tuotantoaan, mutta kysyntä ei ole ollut ennustetulla tavalla vahvaa, mikä on laskenut hintoja.

Vaikka hintojen lasku tähän aikaan vuodesta ei ole harvinaista, 64–70 prosentin jyrkkä hintojen lasku aiheuttaa huolta siipikarjateollisuudessa korkeampien rehukustannusten vuoksi.

”Siipikarjanrehun korkeat hinnat, jotka muodostavat 65-70 prosenttia lihantuotannosta, nostavat kustannuksia, kun taas kysyntä on heikentynyt viime viikkoina”, Intian siipikarjaliiton rahastonhoitaja Ricky Thapar kertoi FE:lle.

Thapar sanoi, että vaikka siipikarjanlihatuotteiden kysynnän odotetaan kasvavan tulevina viikkoina, ylituotanto todennäköisesti pitää hinnat nykyisellä tasolla.

Kanan vähittäismyyntihinnat ovat laskeneet noin 240 rupiaan/kg Delhin alueella kolme kuukautta sitten vallinneesta 260 rupiaa/kg.

Nykyinen siipikarjanrehu, joka koostuu enimmäkseen maissista tai maissista ja soijajauhosta, on noin 37 000 rupiaa/tonni, mikä on samalla tasolla pari kuukautta sitten.

”Liikatuotanto todennäköisesti pitää hinnat nykyisellä tasolla huolimatta ennustetun kysynnän kasvusta”, siipikarjanlihan jälleenmyyjä sanoi.

Vähittäiskaupan inflaatio ”liha ja kala” -kategoriassa nousi vain 2,15 % viime kuussa edellisvuodesta. Kanan hinnat laskivat viime kuussa 0,84 % lokakuun 2,66 %:sta.

Intian siipikarjasektorin arvo on yli 28 miljardia dollaria vuosina 2021–2022.

Sektorin osuus on 16 % kotieläinsektorin tuotannon arvosta ja 5 % maatalouden ja siihen liittyvien alojen tuotannon kokonaisarvosta.

CII:n raportin mukaan maan siipikarjasektorin kasvu johtuu kaupallisesta siipikarjateollisuudesta, jonka osuus tuotannosta on 85 prosenttia, kun taas loput 15 prosenttia tuotannosta tulee perinteisestä takapihasiipikarjasta.

Samankaltaiset artikkelit