Lentolippujen hinnat: Tämä uusi DGCA-ohje, joka helpottaa taskusi rasitusta – Yksityiskohdat sisällä

Flight Ticket Prices: This new DGCA guideline to ease burden on your pocket - Details here

Hyviä uutisia lentomatkustajille! Uusissa lentoyhtiöitä koskevissa ohjeissaan siviili-ilmailun pääosasto (DGCA) on pyytänyt lentoyhtiöitä tarjoamaan matkustajille mahdollisuuden opt-out- tai opt-in -palveluihin, jotka vaikuttavat perushintaan. Tämä tarkoittaa, että lentolehtiset Intiassa voivat nyt poimia ja valita operaattoreiden tarjoamia palveluita ja säästää rahaa palveluista, joita he eivät tarvitse.

Palvelujen eriyttäminen

Siviili-ilmailun valvontaviranomainen on havainnut, että matkustajat joutuvat joskus maksamaan palveluista, joita he eivät tarvitse. Tällaisissa tapauksissa näiden palvelujen eriyttäminen antaa matkustajille mahdollisuuden valita vain ne palvelut, jotka ovat heille tärkeitä. Tämä alentaa heidän perushintaansa ja tekee lentomatkustuksesta heille edullisempaa.

”Lentoyhtiöiden näin vahvistamat lentohinnat sisältävät myös maksut osasta niiden tarjoamista palveluista. Erilaisen saadun palautteen perusteella tuntuu, että usein nämä lentoyhtiöiden tarjoamat palvelut eivät välttämättä ole matkustajien tarpeessa. Ottaen huomioon, että palvelujen ja niiden maksujen eriyttäminen voi tehdä perushinnasta edullisemman ja antaa kuluttajille mahdollisuuden maksaa palveluista, joita hän haluaa käyttää. Eriytetyt palvelut on tarjottava ”opt-in” -periaatteella”, DGCA sanoi kiertokirjeessä 23. huhtikuuta.

DGCA tunnistaa nämä palvelut eriyttämistä varten, jotta lentoliput olisivat edullisempia

Sääntelyviranomainen mainitsi nämä palvelut eriyttäviksi: Etuoikeutetut istuimet; keskimääräiset/välipala-/juomamaksut (paitsi juomavesi); lähtöselvitettävät matkatavaramaksut; urheiluvälinemaksut; musiikki-instrumenttien maksut; ja maksu arvokkaiden matkatavaroiden erityisilmoituksesta.

Kiertokirjeessä todettiin: ”Osa lentoyhtiön matkatavarapolitiikkaa reittilentoyhtiöt voivat tarjota ilmaisia ​​matkatavaroita sekä ”nolla matkatavaraa / no-check-in -matkatavarahintoja”. Tämän edellytyksenä on, että matkustajalle, joka varaa lipun tällaisen hintajärjestelmän mukaisesti, ilmoitetaan maksuista, joita sovelletaan, jos matkustaja saapuu matkatavaroiden kanssa lähtöselvitystä varten lentoyhtiön tiskille. Näiden sovellettavien maksujen on oltava kohtuullisia; näkyvät matkustajalle lipun varauksen yhteydessä, ja ne on myös tulostettava lippuun.”

DGCA totesi operaattoreille antamissaan yksityiskohtaisissa ohjeissa kategorisesti, että palvelujen eriyttämisen tulee olla selkeästi kuvattu ja ilman epäselvyyttä.

”Asiakkaalla tulee olla selkeät tiedot näistä palveluista ja niiden hinnoista, jotta hän valitsee vain ne palvelut, joita hän haluaa käyttää, mikä vähentää mahdollisia sekaannuksia ja mahdollisuuksia valita palveluista, joita hän ei halua käyttää/ostaa. varauksen ajankohta”, kiertokirjeessä sanottiin.

Eriytetyt palvelut on tarjottava opt-in- eikä opt-out-periaatteella, se painotti.

Eriytetyillä palveluilla on oltava kiinteä hinta, jos matkustaja valitsee sen

DGCA sanoi lisäksi, että eriytetyistä palveluista perittävien maksujen on oltava kiinteät eivätkä ne saa vaihdella tietyn sektorin/lennon perushinnan mukaan.

Kun nämä ohjeet ovat nyt voimassa, lentoyhtiöiden on esitettävä eriytetyt palvelut ja niihin liittyvät maksut verkkosivuillaan avoimesti ja näkyvästi.

Opt-in-prosessissa sinun on valittava eri palvelut lentolipuillasi, ja opt-out-prosessissa nämä kaikki yhdistetään, ellet aktiivisesti kieltäydy palvelusta.

Samankaltaiset artikkelit