Nestle Intian osakkeet putosivat yli 5 %, kun yritys on lisännyt sokeria pikkulasten tuotteisiin; Lue lisää – Markkinauutiset

Nestle India share fall today

Nestle Intian osakkeet putosivat yli 5 % päivän alimmilleen. Hintojen lasku tuli sen jälkeen, kun yrityksen havaittiin lisäävän sokeria pikkulasten maitoon ja viljatuotteisiin eri puolilla maata ja muissa Aasian maissa sekä Afrikan maissa.

Sveitsiläisen tutkintaorganisaation Public Eye -kampanjan osallistujat lähettivät näytteitä sveitsiläisen monikansallisen yrityksen Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa myytävistä vauvanruoista belgialaiseen laboratorioon testattavaksi, The Guardianin raportin mukaan. Lähetetyistä näytteistä todettiin sokeria sakkaroosin tai hunajan muodossa Nidossa, joka on vuoden ikäisille ja sitä vanhemmille tarkoitettu maitovalmistemerkki. Sokeripitoisuus löytyi myös Cerelac-viljasta, joka on tarkoitettu kuuden kuukauden ja kahden vuoden ikäisille lapsille.

Yllättäen Nestlén tärkeimmillä Euroopan markkinoilla, mukaan lukien Iso-Britannia, pienten lasten äidinmaidonkorvikkeissa ei ole lisättyä sokeria.

Viimeisen viiden päivän aikana osake on laskenut 1,6 %, mutta on noussut lähes 6 % viimeisen kuuden kuukauden aikana. FMCG-osake on tuottanut 19 % viimeisen vuoden aikana ja yli 124 % viimeisen viiden vuoden aikana. Osake saavutti 52 viikon alimmansa 208 Rs 28.9.2023.

Vertailuindeksi Nifty 50 on laskenut 1,8 % viimeisen viiden päivän aikana, mutta se on antanut yli 13 % tuotoista viimeisen kuuden kuukauden aikana. Indeksi on noussut yli 26 % viimeisen vuoden aikana ja lähes 90 % viimeisen viiden vuoden aikana.

Samankaltaiset artikkelit