Tata pyytää RBI:tä nyökkäämään välttääkseen NBFC:n listaamista – Banking & Finance News

tata, tcs, tata group, banking

Tata-konserni on hakenut poikkeuslupaa Intian keskuspankilta (RBI) välttääkseen sijoitusyhtiönsä Tata Sonsin listaamisen pörssiin.

Ryhmä on pyynnössään keskuspankille todennut, että Tata Sons ei kuulu ylemmän kerroksen ei-pankkirahoitusyhtiön (NBFC) normien piiriin ja että se pitäisi vapauttaa säännöistä. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun yhtiö toteutti organisaatiossa tiettyjä uudelleenjärjestelyjä ja vähensi velkaa, kehitystä lähellä olevat lähteet kertoivat.

RBI:n tarkistettujen määräysten mukaan ylemmän kerroksen NBFC:n oli pakollista listautua kolmen vuoden kuluessa ilmoituksesta. Sääntelyviranomainen oli 14.9.2023 ilmoittanut tähän kategoriaan 15 yritykselle, Tata Sons mukaan lukien, minkä jälkeen holdingyhtiön olisi listauduttava syyskuuhun 2025 mennessä.

Aiemmin maaliskuussa Tata Sons keräsi noin 9 300 miljoonaa rupiaa purkamalla 23,4 miljoonaa IT-tytäryhtiönsä Tata Consultancy Services (TCS) osaketta lohkokaupoilla. Osa tästä käytettiin velkojen takaisinmaksuun, lähteet sanoivat, mutta eivät täsmentäneet takaisin maksetun velan määrää.

Tata Sons on pohtinut vaihtoehtoja irrottaakseen ylemmän kerroksen NBFC-tunnisteen, mikä sisälsi tytäryhtiön yhdistämisen itsensä kanssa tai velan vähentämistä tietylle tasolle. Toinen vaihtoehto oli hakea säännösten laajentamista.

Ylemmän tason NBFC:ksi luokittelu edellyttäisi korkeatasoista vaatimustenmukaisuutta ja tietojen julkistamista, mukaan lukien pankkitoimilupa- ja NBFC-säännöt sekä Core Investment Companies -säännösten mukaiset tiedot.

Yhtiö pohti myös toimivan ei-rahoituspalveluyrityksen yhdistämistä itseensä.

Tata Sonsin puheenjohtaja N Chandrasekaran oli aiemmin tavannut RBI:n korkeita virkamiehiä etsiäkseen selvyyttä asiaan ja löytääkseen jonkinlaisen ”ratkaisun”.

Samankaltaiset artikkelit