Pankkiirien toimielin kokoontuu SC:n päätöksestä korottomista lainoista – Banking & Finance News

Schengen Visa, European Union, rules, Indians, multi-year validity

Äskettäin korkeimman oikeuden päätöksestä hämmästynyt All India Bank Officers' Confederation (AIBOC) kutsuu koolle korkeiden virkamiestensä kokouksen sunnuntaina päättääkseen tulevasta toimintatavasta. Pankkien työntekijöille koituneena suurena takaiskuna korkein oikeus päätti tiistaina, että pankkien työntekijöilleen myöntämät korottomat tai edulliset lainat ovat luontoisetuja ja niitä verotetaan tuloverolakien mukaan. Oikeuden päätös koskee lähes miljoonaa pankkityöntekijää maassa.

”Pidämme virtuaalisen kokouksen sunnuntaina selvittääksemme, mitä kaikkia oikeuskeinoja meillä on”, AIBOC:n vanhempi edustaja kertoi FE:lle. ”Suunnittelemme saavamme vielä yhden asianajajan, jotta voimme käsitellä asiaamme tehokkaammin”, hän lisäsi.

Korkeimman oikeuden päätös tulee keskellä lukuisia valituksia, joita eri pankkien ammattiliitot ja virkailijoiden yhdistykset ovat valittaneet verotussäännöistä.

”Tämä on korkeimman oikeuden päätös, voimme myös valittaa. Emme ole vielä tarkistaneet tuomiota (onko sääntö luonteeltaan takautuva). Arvioimme ja pystymme sitten kommentoimaan (vaikutuksista yksittäisiin työntekijöihin ja pankkiin). Se on liian ennenaikaista tässä vaiheessa”, sanoi Dinesh Khara, valtionpankin puheenjohtaja, puhuessaan tiedotusvälineille torstaina tulosten julkistamiseksi.

Pankkiliitot analysoivat myös tuomioistuimen päätöstä selvittääkseen, onko päätös takautuva vai tuleva. Pankkiirit sanovat, että jos tämä määräys on takautuva, se merkitsee valtavaa taloudellista taakkaa työntekijöille.

”Jos tämä päätös on takautuva, se kuormittaa merkittävästi pankkien työntekijöitä ja vaikeuttaa myös veronpalautusta ja veron laskemista”, sanoi julkisen sektorin pankin johtava pankkivirkamies. ”On nähtävä, kuinka eläkkeellä olevista pankkityöntekijöistä toipuminen tapahtuu”, hän lisäsi.

Pankkien työntekijät kertoivat, että vastaavia etuja tarjotaan myös vakuutusyhtiöiden, rautateiden ja muiden yritysten työntekijöille, mutta heidän etuudet ovat verottomia.

Tämä päätös on annettu sen jälkeen, kun monien pankkien ammattiyhdistykset ja virkailijoiden yhdistykset riitauttavat tuloverolain 1962 pykälän 2 momentin viii kohdan perustuslainmukaisuuden perusteella.

Samankaltaiset artikkelit