Gazassa vahingossa surmatut israelilaiset panttivangit pitivät kädessään valkoista lippua, virkamies kertoo – World News

Israel-Hamas, Israel-Hamas war, Israel-Hamas latest update, Israel-Hamas ship hijacked, Yemen Houthis rebels,

Kolme israelilaista panttivankia, jotka Israelin joukot tappoivat vahingossa Gazassa, olivat pitäneet valkoista lippua ylhäällä tapauksen alustavan tutkinnan mukaan, sotilasviranomainen sanoi lauantaina. Tapaus tapahtui intensiivisen taistelun alueella, jossa Hamasin militantit toimivat siviiliasuissa. ja käyttää petostaktiikkaa, virkamies sanoi.

Eräs sotilas näki panttivankien nousevan esiin kymmenien metrien päässä Israelin joukoista Shejaiyan alueella, virkamies sanoi. ”Heillä kaikilla ei ole paitoja ja heillä on keppi, jossa on valkoinen kangas. Sotilas tuntee itsensä uhatuksi ja avaa tulen. Hän julistaa, että he ovat terroristeja, he (joukkoja) avaavat tulen, kaksi kuolee välittömästi”, armeija sanoi.

Kolmas panttivanki haavoittui ja vetäytyi läheiseen rakennukseen, jossa hän huusi apua hepreaksi, virkamies sanoi. ”Pataljoonan komentaja antaa välittömästi tulitaukokäskyn, mutta taas tulee uusi tulipurkaus kolmatta hahmoa kohti ja hän myös kuolee.” sanoi virkamies. ”Tämä oli vastoin sitoutumissääntöjämme”, hän lisäsi.

Armeija tunnisti perjantaina kolme panttivankia: Yotam Haim ja Alon Shamriz, jotka siepattiin Kibbutz Kfar Azasta, ja Samer Talalka, jotka siepattiin läheisestä Kibbutz Nir Amista, jotka Hamas sieppasi kaikki 7. lokakuuta.

Samankaltaiset artikkelit