Ujjivan SFB tavoittelee kaikkien aikojen korkeinta voittoa neljännellä vuosineljänneksellä: MD – Banking & Finance News

Max Healthcare, acquisition, Alexis Hospital, hospital, expansion, revenue, brand equity, healthcare service

Ujjivan Small Finance Bank (SFB), jonka nettovoitto laski 8 % neljännesvuosittain 300 miljoonaan rupiaan joulukuussa päättyneeltä kolmen kuukauden jaksolta pääasiassa korkeampien kulujen vuoksi, luottaa saavuttavansa kaikkien aikojen korkeimman nettotulonsa. Voitto neljännellä vuosineljänneksellä nykyisen verotuksen, toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Ittira Davis kertoi FE.

”Kulumme olivat kolmannella vuosineljänneksellä hieman korkeammat kuin toisella neljänneksellä, mikä johti liikevoiton supistumiseen. Ja se tuli kolmelta alueelta, Davis sanoi. ”Q4 on yleensä paras vuosineljännesmme liiketoiminnan kannalta, ja jopa lopputuloksena odotamme sen olevan paras vuosineljännes.”

Kolmannella vuosineljänneksellä korkokulut olivat korkeammat tiukan talletusmarkkinatilanteen vuoksi. Lainanantajalle aiheutui myös korkeampia kuluja, kun uusien konttoreiden määrä kaksinkertaistui 23:een verrattuna ja oli 100. Myös SFB:n kiinteistövuokrat kasvoivat Covid-19-tilanteen pohjalta. Kaiken kaikkiaan kokonaiskustannukset nousivat 44 prosenttia vuodentakaisesta (yoY) ja 9 prosenttia QoQ 1 198 miljoonaan rupiaan kolmannella neljänneksellä. Kokonaistulot kasvoivat 36 % vuotta aiemmasta ja 5 % QoQ 1 655 rupiin.

Vaikeista markkinaolosuhteista huolimatta SFB pyrkii säilyttämään talletusten vuosikasvun 28 %:ssa. Sen kokonaistalletukset olivat 31. joulukuuta 29 669 miljoonaa rupiaa, josta edullisia käyttö- ja säästötilejä (CASA) oli 25,5 prosenttia. Lainanantaja on lanseerannut uuden CASA-tuotteen, Maximan, johon sisältyy muun muassa vakuutus ja ilmaisia ​​lounge-elämyksiä, ja sen odotetaan vahvistavan CASA-kirjaa.

”Saamme digitaalisia määräaikaistalletuksia paikoista, joissa meillä ei ole edes konttoria lähistöllä. Nämä uudet lähteet auttavat meitä kasvattamaan talletuspohjaa jopa nostamatta korkoja…”, Davis sanoi. Hän lisäsi, että SFB pyrkii nostamaan CASA-kirjaansa 25 prosentista 30 prosenttiin seuraavan verotuksen aikana.

Vaikka lainanantaja oli ohjelmoinut 9 prosentin nettokorkomarginaalia 24. tilikaudelle, se oli 8,8 prosentissa kolmannella vuosineljänneksellä ja sen odotetaan olevan 8,9 prosentin tasolla maaliskuuhun mennessä, mikä johtuu suurelta osin kireistä talletusmarkkinoista ja matalakatteisten vakuudellisten lainojen osuuden kasvusta. . ”Hallitsemme likviditeettiämme niin, ettei se maksa meille liikaa. Toiseksi yritämme parantaa sijoitusten tuottoa”, Davis sanoi.

Järjestämättömien omaisuuserien brutto- ja nettovarallisuusaste pysyivät pääosin ennallaan 2,1 %:ssa ja 0,16 %:ssa 31. joulukuuta. Luottokustannusten pysyessä alle 1 %:n rajalla varojen laatu todennäköisesti paranee.

Seuraava National Company Law Tribunalin kuulemispäivä Ujjivan Financial Servicesin käänteisestä sulautumisesta SFB:n kanssa on helmikuun 29. päivä, ja lainanantaja päättää todennäköisesti prosessin 25. tilikaudella, Davis sanoi.

Samankaltaiset artikkelit